Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 – brez dvoma najboljša anime arenska pretepačina

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4: Road to Boruto je četrti in zadnji del v Ultimate Ninja seriji. Igra je originalno izšla za PC, PlayStation 4 ter Xbox One 4. februarja 2016, medtem ko smo dodatek Road To Boruto prejeli eno leto po izdaji igre, in sicer se je to zgodilo 3. februarja 2017. Po več kot 3 letih čakanja se je Bandai Namco odločil, da bo igro izdal tudi za konzolo Nintendo Swtitch in tako smo ob koncu aprila 2020 le dočakali zaključek Ultimate Ninja serije tudi Nintendo navdušenci. Istočasno z izdajo predelave pa smo prejeli še en manjši DLC, ki vsebuje 2 nova karakterja ter 11 novih kostumov. Vsak del serije Ultimate Ninja Storm se osredotoča na specifičen del zgodbe zelo znanega animeja Naruto in Ultimate Ninja Storm 4: Road to Boruto, ki povzame zadnji del zgodbe, kot tudi epilog nadaljevanje štorije, ki izhaja pod imenom »Boruto«.


Razvojna ekipa:  CyberConnect2
Založnik: Bandai Namco Entertainment
Platforme: NS, PC, PS4, XB1
LinkLINK
Datum izida: PC/PS4/XB1: 4. februar 2016 | Switch: 24. april 2020
Cena: 49.99 €

Žanr: Arenska pretepačina


Prva Naruto Ultimate Ninja Storm igra je izšla leta 2008 in takrat pretresla celoten žanr arenskih pretepačin s svojim 3D načinom bojevanja in res izjemnimi vmesnimi sekvencami. Z vsako novo edicijo igre je razvijalec CyberConnect2 poleg novih karakterjev izboljševal tudi fluidnost samega bojevanja, dodajal nove zabavne tehnike ter vedno znova presenetil vse s kvaliteto svojih štorijalnih sekvenc, ki so dostikrat prekašale celo animacijo v samem animeju.

Ultimate Ninja Storm 4 zaključi zgodbo animeja Naruto

Road to Boruto je arenska anime pretepačina, ki velja za daleč najboljšo igro v svojem žanru. Kot sem že obrazložil pri recenziji My Hero One’s Justice 2, se 3D arenska pretepačina od standardnih pretepaških iger tipa Tekken in Mortal Kombat razlikuje v načinu igranja, saj tukaj ne gre za 2D oziroma 2.5D način, ampak za povsem 3D izkušnjo. Prednosti 3D pretepačin so v tem, da se med bojevanjem lahko premikate v vse strani, kar vam da celo novo sfero za izvajanje frajerskih potez.

Igra ima na voljo več kot 100 različnih karakterjev, kot tudi 40 raznolikih stopenj za spopad. Kot pri večini anime arenskih pretepačinah si pred začetkom bitke poleg glavnega lika izberemo še 2 dodatna podporna lika, ki ju lahko prikličemo med bitko za dodatno pomoč ali končni specialni napad, a Ninja Storm 4 je tu naredil še korak naprej in nam omogoča menjavo med vsemi tremi karakterji kar med samo igro. Kljub temu da se to morda ne sliši kot velika sprememba, je ta mala novost igro naredila bistveno bolj zanimivo za tekmovalne boje med živima igralcema.

Tukaj moram izpostaviti dejstvo, da kljub temu da igra ponuja res širok nabor karakterjev in da ima vsak od njih več specialnih napadov, ki imajo vsi po vrsti res izjemno animacijo, pa na žalost celotna serija Ultimate Ninja Storm nikoli ni in nikoli ne bo tekmovalna igra, zrela za e-športne arene, saj imajo vsi karakterji iste kombinacije tipk in je bojevanje v sami osnovi precej preprosto. Tako da, v kolikor ste navdušenec nad bolj tekmovalnimi pretepaškimi igramo, svetujemo My Hero One’s Justice 2.

Igra se lahko pohvali z res kvalitetnimi animacijami posebnih napadov.

Zgodba se začne na sredini zadnjega štorijalnega loka animeja Naruto in sicer 4. velika ninja vojna. Tako smo v zgodbi priča bitkam proti Obitoju, Madari in Kaguyi, vse skupaj pa se zaključi z res neverjetno dobro animirano bitko med Narutojem in Sasukejem. Kot ste igralci serije Ultimate Ninja Storm že navajeni, je tudi tokrat potek zgodbe sestavljen iz spopada ter “Quick Time” dogodki, med katerimi smo priča super animacijami in moramo hitro pritiskati na pravo zaporedje gumbov. Če smo pri temu uspešni, nas na koncu sekvence pričaka nagrada v obliki dodatnih 5-10 sekund animacije. Celotna glavna zgodba vam bo vzela med 9 do 10 ur igranja, kar je za ta žanr iger že postal nekakšen standard.

Po končani glavni zgodbi nam že vključeni dodatek Road to Boruto postreže še z dodatno vsebino, ki nam naloži še dodatnih dobrih 9 ur igranja. Dodatek vsebuje nove zgodbe glavnega herojev Narutoja, Shikamaruja in Gaare ter zgodbo filma Naruto: Boruto the Movie, kjer prevzamemo Narutojevega sina Boruta.

Vmesne sekvence dobro razširijo zgodbo animeja.

Kot smo že pri seriji Ultimate Ninja Storm navajeni, igra ponuja zgodbo kot tudi vse karakterje v originalni japonščini in tudi v angleščini. S tem doda še kanček več nostalgije, saj boste lahko slišali svoj najljubši karakter, kako govori v svojem originalnem jeziku iz animeja.

Ultimate Ninja Storm 4 ponuja tudi igranje preko spleta, kjer so na voljo normalni in rangirni spopadi, kot tudi občasne zgodbe. Kot sem že poudaril, na žalost Ultimate Ninja Storm serije nikoli niso slovele kot najboljše tekmovalne pretepaške igre, a kljub temu je igranje preko spleta aktivno, tako na Nintendo Switch konzoli, kot tudi na PC-ju. Naj izpostavim, da kljub temu da igra mogoče ni najboljša za resno tekmovanje, pa to ne drži za igranje s prijatelji. Ker je igra precej enostavna, obenem pa animacija med samo bitko zelo dobra, je sodelovalno igranje na enem kavču pred televizorjem res zabavna izkušnja.

Igra ponuja tudi kostumizacijo karakterjev, a na žalost razen nekaterih minimalnih sprememb – animacija ob zaključku s super napadom, izrečen stavek ob zmagi ter predmet, ki ga karakter uporablja za tehniko izmika – kaj veliko ne moremo spremeniti. Lahko pa prvič v seriji dokupimo nove kostume za karakterje, kar je bilo res prijetno presenečenje.

Zadeva na Nintendo Switchu teče pri stabilnih 30 sličicah na sekundo.

Naruto Ultimate Ninja Storm 4: Road To Boruto vredni naslednik svojega predhodnika in velja še danes za eno izmed, če ne celo najboljšo anime arena pretepaško igro. Animacije in vmesne sekvence v igri so res izjemne in občasno prekašajo celo animacijo samega animeja. Same bitke so res zabavne, še posebej ob igranju s prijateljem, a igra na žalost ne ponuja resnejše tekmovalne izkušnje. Kljub zahtevnosti igre moram reči, da me je predelava na Nintendo Switchu presenetil, saj med samim igranjem, tako na TV-ju kot tudi v ročnem načinu nisem opazil kakršnegakoli padca sličic na sekundo. Igro priporočam vsem ljubiteljem arenskih pretepačin ter oboževalcem animeja Naruto, zadeva pa je priporočljiva za popolne novince, ki bi radi izkusili zgodbo, a si ne želite pogledati 800 delov serije.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Razvijalcu CyberConnect2 je uspelo pričarati najboljšo arensko pretepačino zadnjih let. Kljub temu, da Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 ni najbolj tekmovalna izkušnja, vsebuje ogromno vsebine in prekrasne animacije, ki so nujne za ogled vsakega pravega Naruto oboževalca.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Razvijalcu CyberConnect2 je uspelo pričarati najboljšo arensko pretepačino zadnjih let. Kljub temu, da Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 ni najbolj tekmovalna izkušnja, vsebuje ogromno vsebine in prekrasne animacije, ki so nujne za ogled vsakega pravega Naruto oboževalca.Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 - brez dvoma najboljša anime arenska pretepačina