Ameriška policija se je na Star Wars cosplayerko spravila s pravim strelnim orožjem

Človek bi si mislil, da so Stormtrooperji iz franšize Vojna zvezd danes že dovolj prepoznavni in vpeti v kulturo, da bi ga prepoznal tudi največji zahojenec, ki je Star Wars figurice videl samo ob Happy Mealu v McDonald’su.

Vendar temu ni tako, kar je 4. maja, na dan praznovanja te franšize odkrila cosplayerka, ki se je oblekla v znamenito belo opravo, katera je imela vključeno tudi plastično puško. Punca se je v uniformi odpravila čez parkirišče, a nekdo je v tem času poklical policijo, saj očitno nikoli še ni videl Stormtrooperja. Malce kasneje so ubogo dekle obkrožili enako nevedni policisti, ki so od nje zahtevali, da takoj odvrže orožje na tla in da naj se uleže.

Ženska je orožje seveda takoj odvrgla, a je imela težave pri ležanju, saj se plastika te oprave nerada upogiba. To je tudi povedala policistom in na koncu ji je vendarle uspelo se uleči na tla, nato pa je do nje stopila policija, ki je bila očitno na koncu z živci. Groba aretacija je bila sestavljena od upogibanja rok do nasilnega rinjenja glave ob tla, zaradi česar se ji je iz nosa pocedila kri.

Vse to je posnel naključni voznik in iz posnetka je razvidno, da policisti niso bili do dekleta ravno nežni. Nesrečnica je drugače natakarica iz bližnjega lokala Coco Vanilla Galactic Cantina in ta dogodek je tako njo, kot tudi njene sodelavce pošteno razburil. Policija sicer pravi, da je samo opravljala svoje delo, načelnik Scott Woods pa je sprožil preiskavo v dogodke, saj se želi prepričati o pravilnem obnašanju svojih zaposlenih. Dvomimo, da jih bo doletela kakšna resnejša kazen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime