Microsoft bo jutri pokazal prvi igralni napovednik Assassin’s Creed Valhalla ter igre za naslednjo generacijo konzole Xbox Series X

Če ne bi udarila koronakriza, bi čez en mesec igralci po celem svetu sedeli pred televizorji in monitorji, s skledo pokovke v naročju in z zaprepadenimi mimikami na obrazih. Takrat bi se namreč moral odviti sejem E3, ki vsako leto prikaže najnovejše napovednike različnih založnikov, igralci pa z veseljem gledajo vse prelestne igre, ki jih bodo zabavale v prihajajočih mesecih ali celo letih.

E3 je bil žal odpovedan, kar je velika škoda, saj nismo daleč stran od izida nove generacije konzol. Na dogodku bi veliko vlogo igral Microsoft, ki pa se je sedaj odločil sprožiti svoj rezervni način in spočeti svojo konferenco povsem digitalno.

Jutri, 7. maja, bomo tako dobili prvi vpogled v igre, ki jih bo poganjala njihova nova konzola Xbox Series X. Osredotočili se bodo predvsem na igre drugih založnikov in potrjeno je, da bomo videli prvi igralni posnetek igre Assassin’s Creed Valhalla. Glede ostalih naslovov ostajajo za zdaj še skrivnosti, a že Valhalla razkritje naredi ta prenos obvezen za vsakega pravega igričarja.

Zgoraj lahko slišite nov zvok, ki ga bo ob zagonu imela konzola Xbox Series X.

Ta dogodek bo služil tudi kot otvoritveni del serije Xbox 20/20, ki bodo postali mesečni prenosi v živo, ki bodo izhajali vse do izida nove konzole. Julijski Xbox 20/20 se bo denimo osredotočil na Microsoftove lastne igre kot so denimo Wasteland 3, Halo Infinite in Minecraft Dunegons, zagotovo pa imajo za nas pripravljenih še cel kup presenečenj.

Šef Xbox divizije, Phil Spencer, je povedal, da založniki in razvijalci pridno delajo na razvoju in predelavi svojih iger za naslednji Xbox, a kriza zaradi koronavirusa, ki je osebje prisilila na delo od doma, zna povzročiti prestavitev nekaterih naslovov, ki bodo tako ob izidu igralni samo na konzoli Xbox One in ne na njegovem nasledniku.

Jutrišnja konferenca se bo odvila ob 17.00, v živo pa jo boste lahko spremljali preko njihovega YouTube kanala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime