Mladi igralec, ki je izgubil bitko s koronavirusom, prejel virtualni pogreb v igri Animal Crossing: New Horizons

Branden Perez je bil star komaj 23 let, ko je 5. aprila izgubil bitko z novim koronavirusom. Fant je imel težave s srcem, ki jih je virus še dodatno zakompliciral. Konec marca je imel težave z dihanjem in glavobol, kasneje pa je razvil še povišano temperaturo. Okoli srca se mu je nabrala tekočina, zato je šel pod nož, a tam ni šlo vse po načrtih. Enkrat so ga sicer uspešno oživeli, v drugič pa na žalost ni več šlo in Branden je zapustil naš svet.

Njegova družina je imela kratek obred, a v New Yorku zaradi koronavirusa vlada stroga karantena, zato so slovesnost morali zapustiti takoj, ko se je krsta spustila pod tla.

Vendar se je iznajdljiva družina spomnila druge rešitve. Branden je bil velik oboževalec igre Animal Crossing: New Horizons, zato so se njegovi najbližji spomnili, da bi pogrebno slovesnost opravili kar znotraj same igre.

Privatni otok, kjer počiva Branden, je zaščiten z geslom.

Kot smo omenili v naši recenziji, je eden večjih plusov Animal Crossinga to, da lahko ustvarite cel kup vsebine, ki jo lahko nato delite s svojimi prijatelji. Njegova sestrična Priscilla je v intervjuju za spletno stran FoxNews izjavila, da je bil Branden velik igralec in da je bilo to tako za njega kot tudi za njih perfektno slovo.

Njegov karakter so položili na posteljo ter zraven položili njegovo sliko in vsak družinski član si je za žalovanje lahko vzel svoj čas in ob njemu pustil tudi šopek rož.

“Imamo res veliko družino in srečni smo, da imamo prostor za Brandena, kamor se vedno lahko vedno vrnemo in smo z njim,” je še povedala Priscilla.

Tudi drugi igralci izkoriščajo Animal Crossing za spomin na svoje najdražje. Eden izmed njih je Nick Kitsch, ki je izgubil mamo zaradi infarkta. Ker je bila njegova mama navdušena vrtnarka, se je odločil, da ji na vrtu v igri postavi virtualni spomenik, ki ga krasi njena slika.

Animal Crossing lahko služi tudi kot osebni virtualni spomenik najdražjim.

“Ko se počutim slabo ali depresivno jo preprosto obiščem in to mi res, res pomaga,” je še izjavil Nick, ki je še povedal, da njen spomenik še ni dokončan in da mu konstanto dodaja nove stvari in redno zaliva rože.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime