Warcraft 3: Reforged ni več najslabše ocenjena igra vseh časov – ta čast sedaj pripada The Division 2

Vsi se spomnimo gromkega razočaranja, ko je igra Warcraft 3: Reforged končno izšla. Igralci so bili tako jezni, da so se masovno spravili na spletno stran Metacritic in igri začeli dodeljevati najnižjo možno oceno. Val neodobravanja je bil celo tako velik, da je Warcraft 3: Reforged s povprečno oceno 0.5/10 postala najslabše ocenjena igra vseh časov.

Od takrat ji je številka celo narasla na 0.6, njen “prestol” pa je med tem časom zavzela ena nova igra. Gre za The Division 2, ki je preko svoje največje razširitve Warlords of New York očitno pošteno razočaral vse svoje igralce. Nam se igra niti ni zdela tako napačna, vendar se očitno z nami ne bi strinjalo cel kup ljudi.

Problem Metacritica je to, da zadeva ne deluje tako kot denimo Steam recenzije. Oceno lahko dodeli čisto vsak, pa čeprav igre sploh ni igral in tako zniža povprečno oceno pod talnico.

Vendar se zdi da so te ocene celo podelili igralci, ki so zadevo dejansko preizkusili, vendar pa njihovo mnenje ne gre vzemati preveč resno. Ubisoft je namreč iz igre masovno odstranil cel kup goljufivcev in očitno tem ni ostalo drugega, kot pa da svoje maščevanje prikažejo na Metacriticu. Ocena je tako padla na sramotnih 0.4/10 na podlagi več kot 1400 “recenzij”, kar je precej manj v primerjavi z Warcraftom 3: Reforged, ki je nabral preko 13k negativnih opisov. A morda bolj moti to, da je The Division 2 iz strani skupnosti nabral samo 45 pozitivnih ocen, ki bi lahko nagnile tehtnico na drugo stran.

The Division 2 si je pri kritikih prislužil oceno 79, kar je odlično in kaže na to, da se na Metacritic ocene iz strani skupnosti ni preveč pametno zanašati. Si je pa vsaj Blizzard malce oddahnil. No, vsaj dokler na površje ne splava predelava igre Diablo 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

  1. The division 2 je dobra igra, je pa enka vseeno boljša, kar se tiče vzdušja in mape, dvojka pa je boljša glede same igralnosti.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime