Twitter se je odločil, da lahko njegovi zaposleni za vedno delajo od doma

Zaradi koronavirusa je veliko ljudi presedlalo na delo od doma, kar bi se marsikomu zdel sanjski scenarij. Kdo ne bi užival ob tem, da se v udobnih domačih copatih počasi sprehodi pred računalnik, tam pa ga že čaka segreta kavica?

A delo od doma ni takšna sanjska situacija kot se morda sliši na prvi pogled, saj vas v domačem okolju čaka kar precej ovir. To velja še posebej za tiste z otroki, ki nekako ne razumejo, da je delo od doma še vedno, no, delo in ne izgovor za podaljšano igranje. Potem so tu še hišni ljubljenčki, ki radi skačejo po vas in na tipkovnico in takšen delavec se hitro znajde v situaciji, kjer mu zaradi vseh teh distrakcij produktivnost močno upade. Pa tu sploh še nismo opazili raznih stvari, ki nas doma hitro odtegnejo od dela kot je denimo vedno prižgana televizija, kuhanje kosila in brskanje po spletu za novicami.

Nekatera podjetja so se morala hitro soočiti s kruto resničnostjo dela od doma in treba je bilo organizirati učinkovit nadzor in organizacijo delavcev preko spleta. Nekaterim firmam je šlo to lažje od rok, nekaterim slabše.

Na tem mestu so se dobro odrezale vse večje tehnološke firme tipa Facebook, Twitter, Google in Microsoft, ki so med prvimi svojim delavcem omogočile delo od doma. In nekaterim je bil novi sistem dela tako všeč, da ga bodo obdržali tudi po koncu pandemije.

Twitterjev direktor Jack Dorsey je vsem zaposlenim včeraj poslal email sporočilo, da lahko delavci še naprej delajo od doma – tudi ko bo karantene že konec. Predstavnik Twitterja je nato za javnost podal izjavo:

“Odločitev odprtja pisarn bo naša odločitev. Če se bodo naši delavci vrnili v njih, je pa njihova odločitev.”

Dorsey je še povedal, da je bolj malo verjetno, da se bodo pisarne odprle pred septembrom in da so vsi večji sestanki za letošnje leto preklicani.

Delo od doma vsekakor ima svoje prednosti. Delavci se lahko denimo izognejo dolgi vožnji z avti na delo in ta čas bi lahko bolj efektivno porabili za delo ter si tako tudi skrajšali delovnik. Po drugi strani pa so se začele pojavljati skrbi, da znajo nekateri delodajalci to izkoristiti za večji nadzor nad svojimi zaposlenimi, ki bodo za svoje delo iz domačega naslanjača prodali svojo zasebnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime