Goljufanje v Valorantu vas zna stati vašega League of Legends računa

Že večkrat smo omenili, da je razvijalec Riot napovedal resno vojno vsem spletnim goljufivcem, ki bi si drznili uporabiti razna hekerska orodja v njihovi igri Valorant. Samo par dni nazaj so sprožili obširen ban val, ki je zajel kar 9.000 goljufivcev naenkrat, te pa so nato doletele hude kazni.

Riot namreč ne ugasne samo goljufivega računa, ampak na podlagi identifikacijske oznake strojne opreme za vedno odstrani igralca iz svoje igre. Riot te kazni imenuje Soulban in te so precej agresivne. Če ste denimo goljufali v preteklosti, bodo vsi vaši bodoči računi tudi ukinjeni. Razvijalec je v Twitter objavi napisal, da bodo odstranjeni igralci iz bete ob izidu igre dobili še eno priložnost, a bodo za igranje morali ustvariti nov račun. A to je tudi edina milost, ki jo boste deležni iz njihove strani in vas pri goljufanju zasačijo še enkrat, je vaše Valorant kariere konec.

Zna pa se zgoditi, da bo ta kazen dobila še hujšo noto. Eden od igralcev je na Twitterju vprašal Riot, ali so Soulbani omejeni samo na Valorant igro ali pa se lahko prepoved igranja razširi tudi na ostale naslove. Riotov predstavnik je odgovoril, da je to za zdaj omejeno samo na Valorant, a se zna zadeva hitro spremeniti, brez predhodnega opozorila.

To pomeni, da zna kakšen goljufivec prejeti popolno blokado igranja vseh Riotovih iger kot so še League of Legends in Legends of Runeterra.

Kazen je po naše pravična, saj so spletni goljufivci plevel, ki ga je treba čimprej iztrebiti. Upamo samo, da bo zloglasna zaščita Vanguard izpopolnjena in da ne bo po nesreči odstranjevala tudi legitimne igralce, ki niso naredili ničesar narobe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime