Riot naenkrat odstranil skoraj 9000 goljufov iz igre Valorant – “to je šele začetek”

Valorant je nov naslov razvijalca Riot in zdi se, da je že od začetka večji poudarek na dogajanju okoli igre kot pa na sami igralnosti.

Riot je najprej sprožil valove zaradi nove politike podeljevanja ključev za dostop do bete, ki jih še vedno lahko dobite samo tako, da pridno gledate Twitch prenose in obenem upate, da vas bo v nabiralniku presenetil ključ z igro.

Cheater using Spinbot goes completely off! (please fix) | We need Hardware ID bans from r/VALORANT

A veliko več pozornosti je vzbudila sporna zaščita Vanguard, ki naj bi preprečila goljufanje tako, da neprestano nadzira sistem uporabnika. Problem je nastal, ko so igralci ugotovili, da zaščita teče tudi takrat, ko igra ni v zagonu, dodatni bencin na ogenj neodobravanja pa je bilo dejstvo, da Vanguard preprečuje delovanje nekaterih drugih programov, ki jih ne smatra dovolj zaščitene. Eden izmed njih je bil denimo Afterburner in tako so nekateri uporabniki nenadoma izgubili nadzor na temperaturami svojih sistemov.

first cheaters ive ran into im satisfied we got 2 rounds on them from r/VALORANT

Riot je bil zato deležen veliko kritik in igralci so zahtevali umik zaščite, a razvijalec se ne preda, saj je to po njegovo edina zaščita, ki lahko prepreči goljufanje. A kljub tej precej vsiljivi zaščiti, igralci očitno še vedno goljufajo in izrabljajo razne ranljivosti programa.

To je priznal tudi član Riota, ki je na Twitterju zapisal, da je igro doletelo večje ban kladivo, ki je odstranilo skoraj 9000 goljufivcev. Njegovi objavi je nato pritegnil še frišno ustvarjeni uradni račun Riot Vanguard, ki je vse potencialne goljufe opozoril, da je to šele začetek in da še naprej delajo na tem, da bo Valorant ob izidu poštena izkušnja za vse igralce.

Kakšen teden nazaj je vodja Vanguard zaščite Paul “Arkem” Chamberlain na uradnem spletnem dnevniku zapisal postopek Vanguarda. Valorant so že od začetka zgradili tako, da je goljufanje čim težje, saj uporablja Fog of War mehaniko, ki “aimbotu” onemogoča iskanje tarče, dokler se ta ne pojavi tik pred igralcem. Drugi sloj Vanguarda je to, da gonilnik preprečuje zagon zunanjih orodij in izkoriščanje varnostnih lukenj ostalih programov. Na koncu nova zaščita konstantno spremlja igranje in goljufe odstranjuje na podlagi poročanja drugih igralcev, analizi podatkov ter strojnega učenja, falotom pa dodeli odstranitev na podlagi identifikacijske oznake strojne opreme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime