Bioware podelil dobre in slabe novice glede Anthema

Anthem je morda zmagovalec leta 2019, a žal samo v kategoriji “Igre, ki so nas najbolj razočarale”. Nekaj časa sta si na tem področju izmenjavala udarce z igro Fallout 76, a je slednja z Wastelanders posodobitvijo po kvaliteti splezala za stopničko navzgor in Anthem pustila na žalostnem zadnjem mestu.

Razvijalec Bioware se že dolgo zaveda, da ga je pošteno pokronal, zato je hitro začel delati na dodatni vsebini. Najprej so želeli za igro izdati razna poglavja, a so se nato premislili. Nato so želeli igro rešiti preko sezon, a so tudi to idejo opustili.

Februarja letos je tako prišla najava, da bo Anthem doživel popolno predelavo, ki bo odpravila vse temeljne napake in končno naj bi dobili igro, ki jo lahko od slavnega imena kot je Bioware tudi pričakujemo.

Minil je februar, marec in april, a razvijalec je ostal tiho. Šele par dni nazaj so končno spet nekaj čivknili, žal pa očitno še zdaj ne vedo točno, kaj delajo.

Največji problem pri razvoju Anthema, ki ga odlično oriše ta članek na Kotakuju, je manjek vizije, kaj naj bi Anthem sploh bil. Razvijalec je tako leta skakal med idejami, iz katerih ni bilo nič, tisti pravi razvoj pa se je odvil v samo zadnjem letu. To brezdelje se je očitno preselilo tudi v to delanje popolne predelave, saj se bodo razvijalci šele zdaj resneje vrgli v delo.

Ekipa, ki skrbi za prenovo, šteje samo 30 članov in Christian Dailey, šef studia Bioware Austin je povedal, da je to namerno, saj bodo samo tako lahko bolj okretni pri uresničitvi njihove vizije. Povedal je še, da je sedaj Bioware končno pripravljen delati na vzpostavljenih hipotezah predelave in da želijo biti pri razvoju zelo odprti ter biti v neprestanem stiku s svojimi oboževalci. Povedal je še, da bo to imelo pozitivne in negativne strani, saj bodo igralci lahko plodno sodelovali pri razvoju, a bodo po drugi strani iz prve roke videli, kako se “dela klobasa”.

Prenovljeni Anthem je tako še dolgo stran in vprašanje ostaja, koliko dolgo bo to hecanje z igro podpiral EA. Kakor se zdi, se bo razvoj zavlekel v naslednje leto, takrat pa bomo dobili že nove konzole in s tem tudi nadgrajene igre, ki jim bo Anthem, s to malo številčno ekipo razvijalcev, še težje konkuriral. Naše mnenje: zažgite zadevo in vložite napore v izdelavo novega Mass Effecta ali pa v Dragon Age 4, večigralske zadeve pa prepustite nekomu drugemu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime