Slavna streamerka Pokimane ne mara, da se ljudje norčujejo iz njenih “simpov”

Današnje internetne poljane so izrodile nov tip gledalcev, ki se jih je v preteklih mesecih oprijel vzdevek “simp”. Žal za zdaj še nimamo pravega slovenskega prevoda (če se ga spomnite, ga brž zapišite pod komentar), a definicija takšnega človeka ni preveč težka.

Gre za moškega (in v 99 % primerov bo to tip), ki redno spremlja prenose v živo raznih deklet in jim donira velike vsote denarja. Čeprav ga njegova junakinja skoraj nikoli ne opazi ali pa se mu vsake toliko le zahvali za donacijo, to simpa ne moti. On je namreč mnenja, da je z žensko navezal nek stik in da igra v njenem življenju neko vlogo, ki je več kot samo digitalna.

Ženske streamerke se zavedajo, da imajo pod palcem lepo število simpov in čeprav večina od njih njihovega obnašanja ne spodbuja, ga niti ne preprečujejo, saj so to pač njihovi največji darežljivci in brez njihovega mesečnega prispevka bi že zdavnaj morale zapreti vrata svojega prenosa v živo in se odpraviti delat kaj drugega. Če potrebujete kakšen primer iz slovenskih tal, si oglejte Injo Zalto, ki je s prošnjo za denar preko Instagrama nase privlekla cel kup takšnih podpornikov, za katere bi si drznil trditi, da jih večina prihaja iz neslavnega simp kluba.

Situacija pri teh navdušencih in podpornikih gre mestoma predaleč in nekateri ljudje svojim internetnim herojem donirajo visoke zneske, pa čeprav potem njim samim ne ostane za najemnino. Takšnih ljudi ni malo in veliko teh revežev je pod svoj vpliv spravila slavna streamerka Pokimane.

Obnašanje “simpov” je par dni nazaj povzel YouTube kanal It’sAGundam, posnetek pa prikaže različne Twitter izjave in komentarje njenih največjih sledilcev in med njimi res najdemo prave bisere patetičnosti. Tipi se dobesedno kregajo, kdo ji bo doniral več in kdo med njimi se bo prebil med lestvico top 10 podpornikov. Nekdo je prestavil dopust z ženo (ja, dejanski odrasel človek), saj je moral najprej donirati Pokimane, en revež pa je zamudil plačilo štirih najemnin ter tako ostal brez strehe nad glavo. Vendar se ne obremenjuje preveč, saj bo spal za Starbucksom in ji preko brezplačnega Wi-Fija podelil ostanek svojega denarja.

Kakor je posnetek zabaven, je tudi več kot očitno, da imajo osebe v posnetku več kot očitno neke psihične težave in potrebujejo nekakšno pomoč. Na tem mestu bi bil morda čas za kakšne spremembe iz strani Twitcha ali pa celo samih streamerjev, a seveda je čakanje na kaj takega utopično razmišljanje.

Kot rečeno, so simpi glavni vir zaslužka takšnih spletnih zabavljačev in ti bodo prekleto delali, da takšnih sledilcev ne izgubijo. Tega se zaveda tudi Pokimane, ki si je nekaj dni nazaj pogledala video in bila nad njim ogorčena.

Watch it’s ya gurl big chillin 😎 from pokimane on www.twitch.tv

Video je satiričen, a Pokimane ni bil všeč ne YouTuber, ne njegov sponzor Ridge Wallet. Kot je povedala, se posnetek iz nje dela norca celih 20 minut in komur se zdi biti pametno sponzor takšnemu videu, si ne zasluži biti sponzor pri njej. Ridge Wallet bo tako pri njej blokiran kot oglaševalec, saj s takim podjetjem ne želi sodelovati.

Pokimane in njene izjave so naletele na negativen odziv tudi pri drugih streamerjih. Bowblax, ki je z njo že imel težave, ko je želela umakniti njegov video samo zaradi tega, ker je njegov posnetek vseboval nekaj sekund njenega Tweeta, je izjavil, da če Pokimane ne bi šla prej z njim skozi legalno bitko za video (v kateri je na koncu zmagal), bi poskušala umakniti tudi video It’sAGundam kanala.

Zanimivo je, da je bolj ogorčena nad oglaševalcem kot pa nad samo vsebino, kateri se je elegantno izognila, saj bi prevelika debata o njenih obsedenih sledilcih morda celo privedla do tega, da bi se kakšen simp resno zamislil sam nad sabo, izbrisal svoj Twitch račun in se namesto doniranja streamerki odpravil delat kaj bolj pametnega, kot je denimo pometanje peska sredi kamnoloma.

*Posodobitev: It’sAGundam je izdal nov video, ki služi kot odgovor na Pokimane napad.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. Sucker Idiolizing Medicore Pu**y -> Bedak ki idiolizira povprecno pi*ko.
    Tip, ki se podreja punci, naredi vse za njo in upa da jo s takim početjem osvoji, ona pa nič ne prispeva k temu. Moški, ki, brez razloga, ideolizira neko punco.

  2. Prvič ko sem slišal za Pokimane, sem prešo na twitch videt kaj je tak posebej za to punco. Rabil sem točno 30 sekundi, da bi določil da je FAKE AF. Zdaj lahko rečemo da jo gledajo otroki pa zato vedno ima veliko pregledov. Ampak to pa ni res tak, kar je prav za prav žalostno. Takšne osebe bo vedno fake, samo da bo na vrhu. Naj te se srdit ampak, povejte mi da moški na twtichu imajo enako možnosti da uspejo, bom vam samo rekel da lahko pogledate Pokimane. Upam da ste zaključili da tista punca nema lastnega contenta, a vsaki muški na twichu mora bi nor in ready za zajebancijo, sicer nebo uspel. Po mojem na nek punce takšnega profila bodo stavljene v posebni žep na twtichu, tak da veš da je tu kaj samo zaradi dinara.

  3. To je ze mesec, dva? Nazaj predstavil pewdipei, je pa beseda simp ronena iz memov. Drugac pa nerabis donirat “velike kolicine” zame je dost da placujes evro babi na internetu na mesec, da te kronam za umazanega simpa! Simpi so tud tisti, ki se izpostavljajo v bran takim pickam, ne zato ker majo isto mnenje, ampak ker nekako verjamejo, da bojo dobil fukat, ce jo bojo povelicevali kot kleopatro.

    • Simp beseda ni rojena iz memov, je pa postala popularna iz tam in izgubila originalni pomen. Je že dolgo časa poznana v ‘pick-up’ sceni. Sucker Idiolizing Medicore Pu**y.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime