Half-Life: Alyx intro sekvenco lahko sedaj odigrate v Far Cry modifikaciji

V naši recenziji za Half-Life: Alyx smo lepo razložili, da ta igra lahko deluje samo kot VR naslov, saj če bi izkušnjo preselili na navaden zaslon z miško in tipkovnico, bi dobili eno precej mlačno izkušnjo, ki bi jo poleg tega preigrali v zelo kratkem času.

Kljub temu modderji že od samega začetka poskušajo igro spraviti na navadne zaslone in če dobro pomislimo, jim tej poskusov niti ne gre zameriti. Oboževalci so namreč na novo Half-Life igro čakali celo večnost in si zato zaslužijo nov del zgodbe, pa čeprav je ta iz vidika izkušnje podpovprečen. Mimogrede, če si res želite izkusiti igro tako, kot je tudi bila mišljena, potem potrebujete VR sistem Index. Ta je sicer presneto drag, a si ga lahko v Sloveniji sposodite za res nizko ceno.

Če bi res radi Mesto 17 izkusili preko naveze miške in tipkovnice, potem si lahko prenesete nedavno izdano modifikacijo za igro Far Cry 5. Avtorju, ki sliši na ime SaintPerkle, je uspelo prenesti začetno sekvenco v pogon Far Cryja in zadeva je precej impresivna. Pridno je poustvaril skoraj vse podrobnosti, a mu je žal zmanjkalo časa ali volje, da bi se vrgel v podrobne animacije risanja po stekleni tabli ali pa ustvarjanje ogromnega hodečega Striderja. To je poskušal nadomestiti z raznimi sovražniki, ki iz začetne cone hitro naredijo krvavi kaos in jih v originalnem Alyxu ne boste našli. A z nečim je vendarle moral popestriti dogajanje in zakaj to ne bi bilo streljanje.

Če želite zadevo preizkusiti tudi sami, se odpravite na Far Cry Arcade stran in v iskalno okno vtipkajte iskalni niz Far Cry Alyx.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime