Hrvaški Croteam bo danes zvečer prvič prikazal igro Serious Sam 4

Originalni Serious Sam: First Encounter je ob izidu leta 2001 hitro osvojil srca svetovne publike, malega hrvaškega razvijalca Croteam pa dvignil med rock zvezdnike gaming industrije. Razvijalec je pridno koval vroče železo in že naslednje leto izdal Serious Sam: The Second Encounter ter zadevo še nadgradil leta 2005, ko je izšel Serious Sam 2.

Žal se je nekje tam Samova zgodba zaključila – vsaj kar se tiče kvalitete. 6 let kasneje je izšel Serious Sam 3: BFE, ki pa je oboževalce serije razočaral. Croteam je od takrat spočel kup predelav in VR različic obstoječih naslovov, ampak vsem je bilo skupno to, da se niso ravno prodajali, razni odvrtki pa so ostali neznanka tudi največjim privržencem.

Vendar se Resni Samo vrača in dve leti nazaj smo dobili kratki dražilnik, ki je napovedal igro Serious Sam 4: Planet Badass. Od takrat nismo dobili ničesar novega, Hrvatje pa so dva dni nazaj začeli namigovati na nekaj novega.

Vode je dodatno razburkal založnik Devolver Digital, ki je na Twitterju podal pošten namig, da bomo danes dobili nekaj “resnega”. Seveda vsi upajo, da bo ta nekaj novi Serious Sam, najava pa naj bi se zgodila nocoj ob 19.00.

Zanimivo bo videti, ali je za Sama v današnji industriji še kaj prostora. Igra je svoj navdih črpala iz Duke Nukem franšize, ta pa je z zadnjim delom naredila harakiri. Hrvatje bodo morali dobro prečistiti formulo in za dobro prodajo ponuditi nekaj novega in vznemirljivega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime