Serious Sam 4 dobil nove igralne posnetke – na ekranu se bo naenkrat pojavilo tudi do 100.000 sovražnikov

Hrvaški razvijalec Croteam in založnik Devolver Digital sta za včeraj zvečer napovedala nekaj, kar ni moglo biti nič drugega kot pa najava novega dela Serious Sam franšize. Serious Sam 4: Planet Badass je bil uradno najavljen že leta 2018, včeraj pa smo končno dobili tiste prve prave igralne posnetke.

V prejšnjem članku smo se spraševali, ali je morda v letu 2020 sploh še prostor za nov Serious Sam naslov in če ni morda njegova formula že preveč zastarana. Ugibali smo, da bodo Hrvatje nemara malce razgibali formulo in morda bo zaradi tega Resni Samo drugačen, kot pa smo ga vajeni.

Vendar se je Croteam raje odločil, da se bo držal že uveljavljenih principov in igre ne bo preveč spreminjal.

Serious Sam 4 se je po novem znebil podnaslova Planet Badass in bo ponudil tisto, zaradi česar smo ga tudi vzljubili: neprekinjeno, visokooktansko akcijo, kjer bo vaša sposobnost proženja streliva pa nasprotnikih bila enako pomembna kot vaš talent za izogibanje projektilom. Croteam je na tem mestu še posebej ponosen na novi Legacy sistem njihovega pogona, ki je sposoben naenkrat na zaslon pričarati tudi 100.000 sovražnikov. Morda se to komu ne zdi nekaj posebnega, a sam že vidim, kakšen bo užitek držati minigun in kositi cele vrste podrobnih 3D modelov, ki jih v takšnem številu še nismo videli v igrah.

Croteam je še povedal, da se bo igra močno razlikovala od tretjega dela, ki je oboževalce pustil precej hladne. Eden večjih problemov trojke je bil počasen začetek, kjer je Samo klal humanoidne nasprotnike in je tako igra spominjala na neko običajno streljačino. Serious Sam 4 bo že od samega začetka ponujal raznovrstno akcijo, kjer bomo pokali po različnih vesoljskih zvereh, ki nas bodo napadale iz vseh smeri – med drugim tudi iz zraka.

Čakajo nas novi, unikatni sovražniki ter stara in nova orožja. Croteam bo očitno na polno objel norost preteklih iger, čemur v prid priča tudi podoba. Grafika morda ni tista, ki jo znajo pričarati najnovejše AAA igre, a ta je obstranskega pomena, saj je glavna igralnost, ki bo očitno tokrat bolj raznovrstna in adrenalinska kot kadarkoli prej. Temu bo pripomogla tudi vzdušna glasbena podlaga.

Če se vam je ob tem opisu potožilo preigravanje Serious Sama, potem dobra novica. Celotno franšizo si lahko namreč na Steamu privoščite za smešno nizkih 6,16 €, kar bo popestrilo čakanje do avgusta, ko bo Serious Sam 4 končno izšel. Zanimivo je, da ga bomo igro dobili samo na Steamu in pretočnem servisu Google Stadia, PlayStation 4 in Xbox One igralci pa boste na svoj izvod morali počakati do naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime