Organizacija PETA protestno napadla igro Animal Crossing in zahtevala rešitev rib iz akvarijev

Animal Crossing: New Horizons je eden izmed večjih hitov letošnjega leta. Nintendo je v prvih šestih tednih od izida prodal več kot 13 milijonov izvodov igre, ta zanimiva in družinsko prijazna igra pa je začela kmalu polniti naslove člankov tudi zaradi povsem drugih razlogov, ki jih verjetno ni pričakoval niti sam razvijalec.

Animal Crossing je v bistvu preprost peskovnik, v katerem lahko lovimo živali, se bavimo z ribolovom ter opremljamo svoje hišice. Ustvarimo lahko tudi povsem svojo vsebino in nekateri so igro zato izkoristili za proteste proti kitajski vladi ali pa za ustvarjanje virtualnih pogrebov in spomenikov.

Nedavno je v igro prinorela tudi svetovno znana organizacija PETA, ki se bori za pravice živali. Te dni vlada karantena, zato je skupinsko napadanje in protestiranje prepovedano v resničnem življenju, vendar ni nihče nič rekel za virtualnega. PETA se je tako odločila, da nakupi nekaj Nintendo Switch konzol in se skupinsko spravi nadlegovati igralce v New Horizons.

Za tarčo so si zbrali virtulni muzej Blathers’ Museum, pred katerega so postavili razne transparente, ki so igralce opozarjali, da ribe ne spadajo v akvarij, ampak v morje. Nato so zgrmeli še v notranjost muzeja, kjer so med tekanjem skandirali “Izpraznite akvarije” in “Ribe so naši prijatelji”. Nato so še obstopili lastnika muzeja, virtualno sovo Blathers, ki naj bi igralce spodbujal, da vzamejo ribe iz naravnega okolja in jih preselijo v akvarije.

Vse te svoje podvige so delili preko svojega Twitter profila, tam pa so objavili tudi povezavo do vodiča za vegansko preigravanje igre Animal Crossing. Ta vodič prepoveduje lovljenje živali, gradnjo pasjih hišic in nošenje oblek iz živalskega krzna, kar nekako pomeni, da v igri ne boste ravno veliko napredovali.

Kljub vsem kritikam vidi PETA v Animal Crossing tudi pozitivne stvari. Všeč jim je denimo to, da so živali predstavljene kot žive stvari, s katerimi delimo svoj svet in jih ne bi smeli ubijati. Seveda so nato prilepili še kup Twitter objav, kjer lahko vidimo okrutno pobijanje živali, ker je to pač PETA.

Igralci nad njihovimi podvigi niso bili navdušeni. Nekateri so na Twitter objave odgovorili s slikami hamburgerji, en komik pa je prikazal uboj krave v Minecraftu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime