Dobili smo posnetek iz preklicanega Half-Life poglavja, na katerem je delal razvijalec Arkane

Morda se spomnite, ko smo nekaj dni nazaj pisali o razkritem, a žalostno preklicanem Half-Life projektu, na katerem je delal razvijalec Arkane? Takrat smo imeli za vas samo kratek posnetek, ki je v dolžino meril le tri sekunde. Že takrat smo napovedali, da je to samo napovednik za prihajajoči dokumentarec ekipe NoClip, ki se bo osredotočil na celotno zgodbo razvijalca Arkane.

Ta dokumentarec je včeraj končno izšel v celoti in gledalci smo izvedeli marsikaj zanimivega, ki se ne tiče nujno samo preklicanega Half-Life projekta, ampak celotne zgodovine tega razvijalca z bogato preteklostjo.

Arkane je namreč v preteklosti spočel zanimive naslove kot so Arx Fatalis in Dark Messiah of Might and Magic, ekipa pa je med drugim naredila tudi Bioshock 2 ter posodobila svoje znanje pri izdelavi igre Call of Duty: World at War. Najbolj znani so postali zaradi svoje serije Dishonored in odličnega duhovnega naslednika System Shock iger, Prey.

Leta 2007 pa so se povezali z razvijalcem Valvom in začelo se je delo na samostojnem poglavju Half-Life serije. To bi nazaj vrnilo Sheparda, ki ga poznamo iz Opposing Force dodatka za prvi Half-Life, osredotočilo pa bi se na mesto Ravenholm.

Uspelo jim je oblikovati okoli 10 misij, naša glavna naloga pa bi bila, da mestu vrnemo nazaj elektriko. pri tem bi nam pomagal ekscentrični duhovnik Grigori, igralec pa bi moral reševati uganke ter izrabljati nova orožja. Arkane je ustvaril posebno orodje, ki je bil neki pihalnik zraka, v roke pa naj bi dobili celo motorno žago. Po Ravenholmu bi nas zasledovali mutirani opičji nasprotniki in celotna izkušnja bi bila presneto grozljiva.

Skoraj uro in pol dokumentarec si lahko ogledate spodaj in če ste pravi navdušenec nad igrami in Half-Life serijo, je ogled obvezen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime