Metro Exodus se je znebil Denuvo zaščite

Igra Metro Exodus je ob izidu naletela na kar nekaj negativnih kritik. Igralci so bili najprej močno razburjeni, da je zadeva na PC-ju svojo zvestobo zapisala Epic Games platformi, potem pa jih je še dodatno podžgalo dejstvo, da igra vsebuje Denuvo zaščito.

Slednja je že dolgo časa osovražena med PC igralci, pa čeprav še danes ni povsem potrjeno, ali ta zaščita res vpliva na optimizacijo igre ali pa so vse skupaj samo čenče.

Denuvo je nedolgo nazaj zopet razburil igralce, saj je podjetje v igro Doom Eternal zapeklo novo zaščito Anti-Cheat, ki naj bi zaprla spletno goljufanje. Zagnan je bil tak vik in krik, da se je razvijalec id Software na koncu opravičil in zadevo urno odstranil iz svoje kode.

Včeraj se je te zaščite proti piratom znebil tudi Metro Exodus. Izšla je namreč posodobitev, ki je popravila nekaj hroščev ter omogočila delanje rezervnih kopij shranjenih položajev na Epic Games trgovini. A najbolj pomembna pritiklina tega popravka je odstranitev Denuva in sedaj lahko vsi tisti igralci, ki so bojkotirali ta naslov zaradi te zaščite, igro končno kupijo in uživajo v radiacijsko zapuščeni okolici Sovjetske zveze.

Podjetje Irdeto se že od začetka hvali, da namen Denuva ni ščitenje igre za večne čase, ampak samo za tista prva dva tedna, ko je prodaja najvišja. Denuvo se je pri tej nalogi za Metro Exodus odrezal precej klavrno, saj je bila zaščita zlomljena po samo petih dneh od izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime