Priznani režiser Quentin Tarantino si je za film desetletja izbral The Social Network

Če ste morda eden tistih ljudi, ki nikoli nima prave ideje, kaj naj si trenutno ogleda na TV-ju, potem ima morda za vas dober nasvet zdaj že legendarni režiser Quentin Tarantino. Quentin ni znan samo po svojih odličnih izdelkih, kot so The Pulp Fiction, The Hateful 8, Inglorious Bastards in Once Upon A Time… In Hollywood, ampak tudi po svoji goreči ljubezni do gledanja različnih filmov, iz katerih potem potegne navdihe in jih zapeče v svoje izdelke.

Bistvo je tole: ko Quentin poda svoje mnenje, ljudje poslušajo, a njegova mnenja se včasih ne ujemajo z recenzijami kritikov. Njegovi trije najljubši filmi lanskega leta so bili grozljivka Doctor Sleep ter akcijski film o aligatorjih Crawl. Na prvo mesto je takrat postavil The Irishmana, ki pa denimo mene osebno ni navdušil.

V intervjuju za francosko spletno stran Premiere pa ga je novinar vprašal, kaj bi bil njegov film desetletja. Povprečni oboževalec filmske umetnosti bi si za takšno vprašanje izbral svoj čas, a Quentin je očitno o tej zadevi razmišljal že dlje časa, tako da je takoj izstrelil:

“Brez dvoma je to The Social Network. Je številka 1, ker je preprosto najboljši in zruši vso konkurenco.”

To je nato podprl tudi z izjavo, da je pisec scenarija Aaron Sorkin eden najboljših pisunov, ki trenutno delajo v industriji, navdušen je tudi nad njegovo serijo The Newsroom.

The Social Network govori zgodbo Mark Zuckerberga in njegovo avanturo pri kreiranju Facebooka. Za režijo filma je poskrbel David Fincher, film pa je bil leta 2010 nominiran za 8 Oskarjev, a je osvojil zgolj tri zlate kipce.

Sam sem velik oboževalec Fincherjevega dela, a me je Socialno omrežje pustilo precej hladnega. Morda je res čas, da filmu ponudim še eno priložnost.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Tisoče World of Warcraft igralcev se je v igri poklonilo tragično preminulemu igralcu Reckfulu

Igralci so še vedno pretreseni zaradi tragične smrti Byrona ‘Reckful’ Bernsteina, ki si je pred nekaj dnevi nazaj vzel svoje življenje. Reckful...

Nova mapa v Call of Duty: Modern Warfare skriva zanimivo skrivnost v obliki eksplodirajočih podgan

Nedavna posodobitev za Call of Duty: Modern Warfare ni samo razširila igre na nečloveško velikosti 200 GB, ampak je dodala tudi kar...

The Settlers igra prestavljena na nedoločen datum

Odkrito povedano sem že kar malce pozabil, da smo dve leti nazaj na dogodku Gamescom 2018 dobili napovednik za novo The Settlers...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!