Sony zaradi protestov v ZDA prestavil PlayStation 5 predstavitev

Te dni bi nam vsem prav prišla kakšna dobra novica. Globalna situacija je te dni močno v riti, zato smo se toliko bolj veselili prihajajoče Sonyjeve konference, kjer bi dobili prvi vpogled v naslednjo generacijo PlayStation 5 iger, morda pa bi celo videli fizično obliko konzole ter izvedeli njeno ceno.

Žal pa od vsega tega ne bo nič. Sony se je namreč v znak podpore protestom, ki te dni množično potekajo po celotni površini ZDA, odločil dogodek Future of Gaming prestaviti na kasnejši datum.

Sony je svojo odločitev sporočil na svojem uradnem Twitter profilu, zraven pa še pripisal, da je zdaj čas, da se slišijo bolj pomembni glasovi in da ti dnevi niso primerni za proslavljanje.

Skupnost je njihovo odločitev pozdravila, pojavili pa so se tudi ciniki, ki to prestavitev označujejo za premeteno marketinško potezo. Te dni bi verjetno konferenco gledalo precej manj ljudi, saj so trenutno v središču pozornosti protesti in Sony se je zato odločil zamakniti dogodek na datum, ko bo malce manj norije in si bo njihov prenos ogledalo več ljudi.

Sony ni edini, ki je zaradi množičnih izgredov prestavil svoj dogodek. Prehitel ga je namreč založnik EA, ki je želel konec maja narediti predstavitev hudo popularne igre NFL 21, a se je odločil raje zamakniti svojo konferenco na kasnejši datum.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!