Sony zaradi protestov v ZDA prestavil PlayStation 5 predstavitev

Te dni bi nam vsem prav prišla kakšna dobra novica. Globalna situacija je te dni močno v riti, zato smo se toliko bolj veselili prihajajoče Sonyjeve konference, kjer bi dobili prvi vpogled v naslednjo generacijo PlayStation 5 iger, morda pa bi celo videli fizično obliko konzole ter izvedeli njeno ceno.

Žal pa od vsega tega ne bo nič. Sony se je namreč v znak podpore protestom, ki te dni množično potekajo po celotni površini ZDA, odločil dogodek Future of Gaming prestaviti na kasnejši datum.

Sony je svojo odločitev sporočil na svojem uradnem Twitter profilu, zraven pa še pripisal, da je zdaj čas, da se slišijo bolj pomembni glasovi in da ti dnevi niso primerni za proslavljanje.

Skupnost je njihovo odločitev pozdravila, pojavili pa so se tudi ciniki, ki to prestavitev označujejo za premeteno marketinško potezo. Te dni bi verjetno konferenco gledalo precej manj ljudi, saj so trenutno v središču pozornosti protesti in Sony se je zato odločil zamakniti dogodek na datum, ko bo malce manj norije in si bo njihov prenos ogledalo več ljudi.

Sony ni edini, ki je zaradi množičnih izgredov prestavil svoj dogodek. Prehitel ga je namreč založnik EA, ki je želel konec maja narediti predstavitev hudo popularne igre NFL 21, a se je odločil raje zamakniti svojo konferenco na kasnejši datum.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime