Se spomnite tiste konzolice s pogonsko ročico? Na njej lahko sedaj igramo DOOM

Leto nazaj smo vam predstavili zanimivo napravo Playdate, ki je v bistvu prenosna konzola, s tem da ima ob strani pogonsko ročico. To lahko uporabimo v različne igralne prijeme, in čeprav konzola ne vsebuje neke blazno napredne grafike, lahko na njej vseeno poganjamo preproste igre.

Če ima v teh časih zadeva zaslon, potem se bo vedno našel nekdo, ki bo nanjo poskušal spraviti legendarno streljačino DOOM. To so do sedaj predelali za celo vrsto različnih naprav, saj ga lahko igramo na bančnem avtomatu in celo znotraj same igre, zato je bilo samo še vprašanje časa, da bo nekdo zadevo spravil tudi na Playdate.

Ta nekdo je postal Nic Magnier, ki je na Twitterju objavil posnetke, ki prikazujejo DOOM na Playdate konzolici. Igranje ne izgleda ravno udobno, saj ima konzolica samo dva gumba ter gumbe za premikanje. A pomembno je, da je bila zadeva predelana in da jo je moč igrati. Nicu je uspelo uporabiti med igranjem tudi pogonsko ročico, preko katere je streljal z Minigunom.

Konzolica Playdate za zdaj še vedno ni na voljo, saj ji je proizvodni proces napadel koronavirus. Kljub temu izdelovalec načrtuje, da bo konzolo izdal še enkrat letos pod cenovno nalepko 149 $.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime