Popularna plesna VR igra Beat Saber je dobila slovenski komad Atomik Harmonik – Brizgalna brizga

Pred 8 leti je na slovenski glasbeni sceni izšel komad Brizgalna brizga skupine Atomik harmonik in to je bila ena tistih pesmi, ki se ti je zažrla v možgane, pa čeprav takšne muzike ne prenašaš. Atomik harmonik je tistih časih propadel, a njihovo izročilo živi dalje in če na kakšni zabavi glasbenih idej, bo zagotovo nekdo prej ali slej ob bučnem neodobravanju (ali odobravanju, odvisno koliko žlahtne kapljice je steklo po grlih) pozdravilo komad.

Po novem lahko v ritmu te poskočnice zaplešemo tudi v popularni igri Beat Saber. Da ima ta plesni naslov tudi v Sloveniji dokaj močno skupnost smo že pisali, takrat pa je bila v igro predelana skladba Na golici. Tokratno mapo je v igro prenesel slovenski ustvarjalec Cookiesaber, ki je izjemno nadarjen ustvarjalec prog, ki sploh nima svojih VR očal.

Kot lahko vidite v zgornjem posnetku, je predelavo doživela celotna pesem, mapo pa si lahko prenesete iz sledeče povezave, obstaja pa tudi lestvica najboljših slovenskih plesačev.

Mimogrede, z ustvarjanjem plesnih map se v Sloveniji ukvarja že več ustvarjalcev – eden od njih, z vzdevkom “pisscat”, se je celo prijavil na tekmovanje v izdelavi map za Beat Saber, Building Blocks 2020, kjer pa je konkurenca res huda, saj so mape za Beat Saber postale prava umetnost.

Ste vedeli, da ima Beat Saber tudi naraščajočo e-športno sceno? In da tudi tam Slovenci dosegamo zavidljive rezultate? Nedavno se je končala 1. sezona Beat Saber lige, kjer je naše barve zastopal tudi naš igralec TheRedDevil. Kljub temu, da se je po kvalifikacijah komaj uvrstil med najboljših 36 v Evropi, je tekmovanje končal z dvema zmagama kot 7. v svoji skupini. V času tekmovanja pa je na svetovni lestvici napredoval za več kot 200 mest in bo kmalu med najboljših 100 na svetu. V 1. sezoni Beat Saber League je sicer zmagal Japonec Taichi, ki tudi sicer že ves čas kraljuje kot prvak Beat Saber lestvice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime