Nekomu je uspelo v igro Half-Life: Alyx predelati grozljivko P.T.

Mineva že 6 let, odkar je naše PlayStation 4 konzole pozdravila kratka, a hudo vzdušna grozljivka P.T.. Kljub njenim letom pa igri neprestano govorimo tudi v letu 2020.

Projekta, ki je bil v bistvu samo demo za polno igro imenovano Silent Hills, se je po vseh teh letih prijel kanček misterioznosti. Založnik Konami je namreč ob preklicu projekta Silent Hills iz PlayStation trgovine umaknil tudi ta demo, ki ga danes ne moremo več prenesti. Edini način za igranje je, da dema nikoli niste izbrisali iz svoje konzole, zato so takšni PlayStation 4 primerki na rabljenem trgu dosegli visoke cene.

Čeprav igra nikoli ni izšla na PC-ju, to seveda ni ustavilo modderjev, da bi na vsak način poskušali igro predelati na računalnike. Morda najboljši takšen poskus je bila predelava v Unreal Enginov pogon, ki je skoraj v popolnosti prenesla izkušnjo. Avtor je spočel tudi podporo za VR očala, a ta je bila samo osnovna, saj ni izkoriščala VR kontrolerjev za denimo odpiranje vrat in podobne trike.

Po novem pa imate igralci na voljo še eno opcijo, saj je razvijalec AmbientDruth predelal P.T. v pogon igre Source 2, ki poganja odlični Half-Life: Alyx. Čeprav modderju ni uspelo tako natančno predelati okolice kot v primeru Unreal Engine poskusa, v igri lahko sedaj vsaj izvajamo osnovne VR prijeme kot je denimo odpiranje omar. Prav tako se je treba zavedati, da je to še zgodnja verzija, saj je Alyx dobil podporo za modificiranje par tednov nazaj. Zadeva bo zagotovo samo še napredovala, modifikacijo, preprosto imenovano PT, pa lahko prenesete iz naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime