Resident Evil 8 uradno najavljen

Morda se spomnite, da smo pisali o govoricah glede naslednjega dela Resident Evil franšize? No, včeraj se je na Sonyjevi konferenci izkazalo, da so bile vse te čenče resnične in razvijalec Capcom je uradno napovedal Resident Evil Village.

Gre za osmi del franšize in Capcom je zopet poskrbel, da je zaporedna števila skrita med črkami, kot je to bilo v sedmem delu. Me prav zanima, ali morda lokacije dogajanja izbirajo samo na podlagi tega, da lahko potem čim bolj prebrisano v naslov vrinejo številko.

Zgodba se bo dogajala par let po dogodkih v Resident Evil 7, kjer smo v vlogi Ethana Wintersa obiskali skrivnostno in grozljivo hišo ter po vseh preobratih pobegnili s svojo ženo Mio. Parček sedaj srečno živi skupno življenje in poskuša pozabiti na vse grozote, ki jima jih je pričarala nora Baker družina.

Žal pa ni vse tako preprosto, saj jima enega dne na vrata potrka stari znanec serije Chris Redfield in sproži serijo dogodkov, zaradi katerih mora Ethan zapustiti svoje srečno življenje in se zapoditi za Chrisom v skrivnostno vas.

Village bo manj linearen kot predhodnik in igralci bodo morali raziskovati zapuščeno vasico, več pa bo tudi bojevanja. Glede na prvi napovednik bo tokrat dogajanje bolj okultno obarvano, za petami pa nam bodo tudi volkodlaki. Snežno okolico bomo zopet raziskovali iz prvoosebnega pogleda, očitno pa tudi v tej igri zombijev ne bomo videli.

Datum izida je za zdaj napovedan za leto 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime