Legendarni komik George Carlin bo dobil svoj dokumentarec

George Carlin je zame eden od najboljših komikov, ki so se kadarkoli sprehodili po odrih in tip je imel ogromen vpliv na razvoj stand up scene. Ogromno današnjih komikov je svoj navdih našlo ravno pri Carlinu – dobro znani Louis C.K. je denimo izjavil, da mu je Carlin povsem spremenil življenje, ko je slišal za njegov pristop pri delu na materialu. Carlin je namreč po vsakem nastopu povedane šale vrgel stran in tako je na oder vedno stopil s svežim materialom.

Za vsakega komika je lahko izjemna čast, če mu kakšna večja založniška hiša odobri snemanje stand up nastopa, ki ga nato ponudijo svojim gledalcem preko svoje televizijske mreže ali pretočnega servisa. Komikov, ki bi nabrali več takšnih “Specialov” je izjemno malo in jih te dni kujemo med največje zvezdnike. Carlin jih je od leta 1977 nabral 14.

Vse te je spočel v sodelovanju z HBO-jem, zadnji od teh, imenovan It’s Bad for Ya, pa je izšel leta 2008, le par mesec pred Carlinovo smrtjo, ko je pri svojih 71. letih umrl zaradi infarkta. Njegov pepel so raztrosili pred klubi v New Yorku, v katerih je nastopal in šlo je za resnično legendarnega nastopača, brez dlake na jeziku.

Njegovo življenje si bomo lahko sedaj ogledali tudi v dokumentarcu. V nedavnem intervjuju za Boston Globe je režiser Judd Apatow povedal, da v sodelovanju z Michaelom Bonfigliom dela na novem dokumentarcu, ki se vrti okoli Carlinovega življenja. Žal Apatow ni želel razkriti, kdaj lahko dokumentarec pričakujemo, a zdi se, da je zadeva še v zgodnji fazi produkcije, glede na Carlinovo povezavo z HBO-jem pa bo dokumentarec verjetno izšel le za to platformo, Apatow in Bonfiglio pa sta za HBO že izdala podoben dokumentarec o življenju komika Garryja Shandlinga.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime