Programer zgradil zanimivo masko z LED lučkami, ki lahko izrišejo različne mimike ust

Hočete, ali nočete, nošnja maske je postala del vsakdanjika, in čeprav so ukrepi glede koronavirusa popustili, se tega novega modnega dodatka ne bomo znebili še nekaj časa. Zakaj torej ne bi obrazne maske malce popestrili in je naredili malce bolj tehnološko napredno? Saj veste kako veli rek, ki sem si ga ravnokar izmislil: “Vsaka stvar je boljša, če vsebuje Bluetooth povezljivost”.

Enakega mnenja je bil tudi programer Tyler Glaiel, ki v glavnem dela na igrah, v prostem času pa si rad zastavi kakšen inženirski izziv. Tako se je enega dne vprašal, če na svetu že obstaja obrazna maska, ki bi se odzivala na obrazne geste. Izkazalo se je, da ne obstaja, zato se je vrgel na izdelavo svojega pionirskega izdelka.

Na začetku ni točno vedel, kakšen točno bo končni izdelek, a imel je vizijo ustvariti masko z LED lučkami, ki bi se glasovno aktivirale. Kakšen mesec se je ukvarjal z eksperimentiranjem, dokler ni na koncu na kup privlekel sestavin, ki jih lahko najdemo v bolje založeni tehnični trgovini.

Za sestavo takšne maske boste potrebovali LED lučke, lepilni trak, kup žic in mikrofon. Za nadziranje sistema je uporabil Arduino Nano procesor, ki spominja na Raspberry Pi, potrebovali pa boste še 9 V baterijo, ki bo vse skupaj tudi napajala. Tyler pravi, da ga je vse skupaj oštelo za okoli 50 $, na svojem blog dnevniku pa je tudi zapisal natančna navodila sestavljanja, na GitHubu pa lahko najdemo njegovo kodo za nadziranje sistema preko zvočnih ukazov.

Končni izdelek je sila impresiven. LED lučke se odzivajo na njegove besede, omogočeno pa je tudi kazanje nasmeha. Osebno bi vgradil noter podporo za kakšne različne emotikone in takšna maska bi se zagotovo hudo dobro prodajala. Tyler žal nima načrtov, da bi zadevo ponudil v komercialno prodajo, tako da boste morali za gradnjo tega modnega dodatka sami zavihati roke.

Mimogrede, zadeva močno spomni na Wrencha iz igre Watch Dogs 2 in res mi je čudno, da se še ni našel kdo, ki bi zadevo izpopolnil in začel v trgovini služiti velike denarce.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime