Baldur’s Gate 3 dobil nov, eno uro dolg igralni posnetek

Igra Baldur’s Gate 3 je skozi vikend dobila pošteno novo predstavitev, ki je prikazala kar uro dolg posnetek igranja. Razvijalec Larian Studios je pred kamere postavil vodjo studia Swena Vinckeja in ta se je lepo usedel za miško in tipkovnico in skozi neskriptiran sprehod skozi igro pokazal, kaj vse nam bo ponudil tretji del te sage.

Igralni posnetek je prikazal marsikaj novega in videli smo lahko iz prve roke, kako je razvijalec poslušal pritožbe igralcev in Baldur’s Gate 3 prilagodil njihovim željam. Pripovedovalec bo sedaj podajal potek zgodbe v sedanjiku in iz druge osebe, videli pa smo lahko tudi spremembe na sistemu metanja kock. Kot vemo, bo tretji del zgrajen na pravilniku D&D 5.0, kjer vsako vašo odločitev in posledice odrejajo kocke. Prikazani “Inspiration” sistem bo igralcu omogočal, da še enkrat vrže eno kocko, kar bo prišlo hudo prav ob tistih kritičnih momentih, ko zna nižja številka pomeniti smrt igralca.

Videli smo lahko tudi reaktivnost sveta na igralca in na njegov karakter. Vaša rasa bo pomembno vplivala na igranje, saj se bodo okoliški prebivalci na vas odzivali različno.

Grafično igra še vedno močno spominja na Original Sin 2, a lahko vidimo tudi določene posebnosti. Kot vemo, bo nova igra uporabljala potezni sistem bojevanja, ki izgleda enako slasten kot v Larianovem prejšnjem naslovu – Divinity: Original Sin 2.

Razvijalec namerava izdati Baldur’s Gate 3 najprej v načinu zgodnjega dostopa, ki naj bi štartal avgusta letos.

Če so vas zopet zaskrbeli prsti za preigravanje kakega RPG-ja, potem se morda lahko spustite v vnovično preigravanje igre Divinity: Original Sin 2, ki je pred kratkim prejel večjo posodobitev z novimi nalogami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime