Kreativni direktor igre Assassin’s Creed Valhalla odstopil od projekta zaradi obtožb, da je dolgo varal ženo s svojo oboževalko

V preteklih dneh je stotine žensk opozorilo na trend seksualnega nadlegovanja v igričarski industriji. Pod obtožbami so se znašli pomembni razvijalci in tudi streamerji, vsem pa je bilo skupno to, da ga niso mogli zadržati v svojih hlačah in da so preko svoje moči, prepoznavnosti in dobre mere alkohola poskušali ženske zvabiti v svojo posteljo ali pa so šli korak dlje in namesto opolzkega govorjenja žrtev kar posilili.

Pod obtožbami se je znašlo tudi nekaj Ubisoftovih zaposlenih in včeraj je na vrh priplavalo dejstvo, da so se neprimerno obnašali tudi tisti na najvišjih pozicijah. Tukaj govorimo o Ashrafu Ismailu, ki je bil tisti glavni mož pri razvoju, po mnenju mnogih, najboljših Assassin’s Creed iger. Razvil je namreč Black Flag in Origins, trenutno pa je delal na razvoju naslednjega dela, ki nas bo zapeljal v vikinške vode – Valhalla.

Skratka, gre za pomembnega možakarja, ki pa si je v preteklosti privoščil grob spodrsljaj. 21. junija je relativno majhna Twitch streamerka z imenom Matronedea na splet prilepila par slik iz svojih pogovorov s Ashrafom. Povedala je, da sta bila v razmerju skoraj eno leto, da pa ni vedela, da je pred njo skrival ženo in otroke. Na eni od slik lahko vidimo, kako Ashraf nosi prstan, v privatnem pogovoru pa ji je povedal, da to nosi samo zaradi svojih staršev in nima zares žene.

Potem lahko vidimo SMS sporočilo, kako na kolenih prosi streamerko, da teh skrivnosti ne razglasi javno, vendar so njegove prošnje naletele na gluha ušesa. Matronedea je na Twitterju izjavila, da če nekdo konstantno išče partnerke, ki so 8-18 let mlajše od njega in so njegove oboževalke, potem izkorišča svojo moč za nečedne namene.

Ashraf se je na Twitterju opravičil vsem in povedal, da je njegovo življenje in življenje bližnjih uničeno. Zaradi tega se bo umaknil iz Valhalla projekta, saj želi urediti domače razmere, pohvalil pa je še ostalo ekipo, ki dela na projektu in si ne zasluži biti povezana s tem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime