Stotine žensk spregovorilo o seksualnem nadlegovanju v igričarski industriji – na obtožni klopi se je znašlo ogromno popularnih streamerjev

V zadnjih dneh se je MeToo gibanje uradno preselilo iz filmske industrije v igričarsko. Stotine žensk je namreč spregovorilo o svojih izkušnjah in seksualnem nadlegovanju, ki so ga tiho trpele dolga leta in na zatožni klopi se je znašlo ogromno popularnih streamerjev, ki so izkoristili svojo moč in popularnost za nečedne namene.

Spisek žensk je tako obsežen, da je nekdo na ustvaril celo tabelo, ki se sproti posodablja in te dni drži že stotine vnosov iz strani različnih žensk. Te so svoje obtožbe javno razgalile na Twitterju in tako imate v priročnem seznamu cel kup povezav do teh obtožb.

Včeraj smo že pisali o tem, kako je bil neprimernega obnašanja obtožen priznani pisec RPG iger Chris Avellone, ki je obtožbe sprejel in se tudi javno opravičil. Vendar takšne obtožbe niso nič novega, saj je bil nečesa podobnega avgusta lani obtožen tudi priznani skladatelj Jeremy Soul, vsi pa se tudi spomnimo protestov v vrstah razvijalca Riot.

A zdi se, da so ravno včerajšnje obtožbe proti Chrisu Avellonu bile tista zadnja stvar, ki je opogumila tudi ostale ženske, da spregovorijo o svojih izkušnjah nadlegovanja v igričarski industriji.

Med obtoženimi se je znašel tudi popularni Joe Vargas, ki je bolje znan pod vzdevkom AngryJoe, saj ga je streamerka “Wookiemonster” obtožila neprimernega obnašanja. Vargas naj bi izkoristil svojo moč in jo poskušal izkoristiti za seks. Joe se je na obtožbe že odzval, Wookiemonster pa je nato izjavila, da je Joe ni nikoli napadel, a da je bilo njegovo obnašanje neprimerno.

Destiny streamer SayNoToRage se je javno opravičil, ko ga je več žensk obtožilo seksualnega nadlegovanja. To ga bo zagotovo tudi udarilo po naročnikih, saj je na stran žensk stopila Vanessa Vanasin, ki trenutno dela kot direktorica PR odnosov pri razvijalcu Bungiju. Povedala je, da s streamerjem že dolgo ne delajo in med vrsticami lahko razberemo, da bo tako tudi v prihodnosti.

Streamer ActaBunniFooFoo je bil obtožen posilstva, ki naj bi se zgodilo leta 2013. Streamer se je odzval na obtožbe in zadevo označil kot za veliko napako v presoji, hkrati pa je v svojem sporočilu zapisal, da se umika iz ustvarjanja vsebine, tako da je njegova kariera zaključena.

Seksualnega nadlegovanja je bilo obtoženih tudi več Ubisoftovih zaposlenih. Založnik je povedal, da takšne obtožbe vzamejo zelo resno in da bodo sprožili notranjo preiskavo. Zadevo resno tretira tudi Twitch, ki je na Twitterju izjavil, da bo podrobno pogledal vse obtožbe in partnerje tudi odklopil od svoje platforme.

Obtožb je res preveč, da bi jih vse zapisali v tem članku, tako da je najbolje, da si ogledate sledečo temo. Vsaka povezava vas bo peljala na neko nagnusno zgodbo – kot bi videl par hroščev ob preprogi, ko pa to razkriješ, naletiš na celo gnezdo mrčesa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

    • Deloma se strinjam. Po drugi strani pa se današnja “napredna družba” obrača v smer, ki je sila zaskrbljujoča. Ljudje so nezavestni in pogosto nesposobni sproducirati in zagovarjati lastna mnenja in postaviti meje. Vse so pripravljeni storiti za 10 minut slave, za kratkodobne in minljive korake po “rdeči preprogi” (vzgled Hollywoodskih filmom). Na koncu ne premorejo niti dovolj dostojanstva, da bi probleme rešili pri sebi saj je za lastno nesposobnost lažje kriviti druge. Seveda, pokvarjenci si zaslužijo kazen, ampak velikokrat linč zajame tudi nedolžne, saj ne izbira sredstev in je dejanska krivda drugotnega pomena.

      Integriteta sodišč je v očeh ljudi okrnjena (ne pravim, da popolnoma neupravičeno), zato tudi prihaja do linča na družabnih omrežjih, v medijih…, domneva nedolžnosti se očitno izmika novodobnemu lovu na čarovnice/čarovnike.

      • Zelo dobro povedano. Čisto res je da ti danes lahko ena oseba prek twiterja dejansko poruši celo kariero in ugled z obtožbami za katere nima dokazov.
        Pri takih primerih je večinoma njena beseda proti njegovi.
        Ampak seveda v današnjem svetu so na socialnih omrežjih vsi “judge, jury and executioner”

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime