Grozljivka The Dark Pictures: Little Hope dobila nov napovednik, ki nas malce spomni na dobri, stari Silent Hill

Silent Hill serija že dolgo počiva in kljub nekaterim govoricam se zdi, da je založnik Konami še dolgo ne bo vrnil med aktivne franšize. Na splošno na področju grozljivk vlada ena velika praznina in letos, razen igre Resident Evil 3 Remake, nismo prejeli nobene nove srhljivke.

Morda bo to spremenila serije The Dark Pictures. Ta je prvi del, Man of Medan, izdala lani avgusta in je pri izidu naletela na precej mlačen odziv igralcev in kritikov. To seveda ni bilo ravno spodbudno, saj si je razvijalec Supermassive Games zamislil kar 8 delov te serije. Zaradi slabega odziva so drugi del, Little Hope, pošteno zamaknili, a sedaj se počasi približujemo izidu, skladno s tem pa smo včeraj dobili povsem nov igralni napovednik.

Glede na prikazano nas bo novo poglavje poslalo v nekakšno zmes Silent Hilla in Blair Witcha. V posnetku lahko vidimo, kako se karakterja Andrew in Angela sprehajata po cesti, ki je zavita v meglo. Med raziskovanjem naletita na slamnate in lesene figurice, v temi pa se začnejo pojavljati čudne oblike iz lesa in kamna. Precej vzdušno, upamo samo, da se celotna igra ne bo preveč zanašala na “jump scare” tehniko strašenja, ampak da bo raje grozo zgradila preudarno in postopoma.

Vidimo lahko tudi sistem pogovarjanja, ki se ne bo preveč razlikoval od prejšnjega dela. Zanimivo je tudi to, da je nadzorna shema in premikanja karakterja tokrat nadgrajeno in med sprehajanjem bomo imeli nad svojim likom precej več svobode.

Kar je pri The Dark Pictures res posebno, je možnost sodelovalnega igranja med dvema igralcema. To k izkušnji doda novo stopnjo, tako da se priporoča preigravanje v družbi s še enim prijateljem.

Žal je izid za zdaj napovedan samo za poletje 2020, dobra novica pa je to, da je prvi del trenutno znižan na Steamu za polovico na 14,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime