Trump v enem dnevu izgubil svoj Twitch kanal in svojo kategorijo na Redditu

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj izgubil nekaj svoje prisotnosti na internetu.

Donald je oktobra lani postavil svoj uradni Twitch kanal, s katerim je poskušal prodreti med mlade in pri njih pridobiti kakšen glas za volitve. Twitch je že takoj na začetku opozorili Trumpovo marketinško ekipo, da platforma ne bo dovolila širjenja sovražnega govora.

Donald se je nekaj časa lepo obnašal, a si preprosto ni mogel pomagati, da ne bi prekršil pravilnika. Tako se je nedavno na njegovem Twitch kanalu predvajal posnetek njegove predsedniške kampanje iz leta 2016, v kateri je glasno obtožil Mehiko, da v ZDA pošiljajo samo posiljevalce in preprodajalce drog.

Nato je njegov kanal predvajal posnetek iz njegovega nedavnega zborovanja v Oklahomi, v katerem je zopet napadel Mehikance. Ti naj bi v jutranjih urah vdirali v domove poštenih Američanov, ki se ob tem času ravno odpravljajo v službe in puščajo svoje domove nezaščitene.

Twitch je tako njegov uradni kanal suspendiral, a ne za vedno. Platforma se še ni razjasnila, za koliko časa ga bodo njegovi privrženci pogrešali, a stavimo, da kazen ne bo pregroba in da se bo vrnil čez kakšna dva tedna.

Veliko bolj grobo so z Donaldom ravnali na popularni “prvi strani interneta” – Redditu. Tam je ameriški predsednik dolgo držal svoj subreddit r/The_Donald, ki pa je bil včeraj za vedno odstranjen iz platforme.

Razlog za odstranitev je bilo večkratno kršenje njihovega pravilnika in ta kategorija je tako postala center sovražnega govora. Reddit se je zato odločil to vejo popolnoma odstraniti, ciniki pa pravijo, da so se za to potezo odločili samo zaradi tega, ker so oglaševalci začeli umikati svoje oglase iz njihove platforme. Večina sledilcev The_Donald subreddita se je preselila na r/Conservative, Donald pa še vedno prešerno čivka na Twitterju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime