Amazonova streljačina Crucible je tako propadla, da jo založnik poslal nazaj v beta dostop

Amazon je poskušal s svojo streljanko Crucible prodreti na trg iger, a žal mu to ni uspelo. Projekt preprosto ni ponudil ničesar novega in ob svojem izidu 20. maja ni navdušil ne igralcev ne kritikov.

Crucible je tako počasi začel toniti v pozabo, razvijalec Relentless Studios pa se je celo odločil, da iz igre umakne nepopularne igralne načine in se osredotoči na samo enega. A tudi to ni pomagalo in igra je na Steamu pokazala katastrofalne številke. Največ igralcev je bilo ob izidu, ko se je v igri streljalo nekaj čez 10k igralcev, ta številka pa je nato strmo padla. Te dni Crucible komaj doseže 180 igralcev, kar je seveda veliko pod pričakovanji razvijalca in založnika.

Relentless Studio ima to srečo, da ima za sabo podjetje s praktično neusahljivimi rezervami denarja. Tako so se odločili za dokaj nenavadno potezo: igro bodo umaknili in jo iz polne verzije poslali nazaj v beta stanje.

Crucible je brezplačna igra in samo še danes do 18.00 imate čas, da si jo vzamete v knjižnico in si tako pridobite mesto v beta inačici. Igra bo potem postala zaprta za nove igralce, razvijalec pa bo ta čas izkoristil, da se bo zbližal s svojo skupnostjo in upošteval njihove ideje. Sestavili bodo tudi poseben odbor, ki ga bodo sestavljali občasni igralci in tudi veterani, s katerimi se bodo nato posvetovali glede nadaljnjega razvoja igre.

Ni veliko iger, ki bi tako propadle, da bi se dejansko morale vrniti v prejšnje stanje. Celo Anthem še danes živi, medtem ko Bioware razmišlja, kako bi igro vendarle popravil. Upamo, da se Crucible pobere in morda bomo dobili zanimivo zgodbo o ponovnem rojstvu, kot se je to zgodilo v primeru igre No Man’s Sky. Sicer v to dvomimo, a ni zdravo vedno biti cinik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime