Cyberpunk 2077 bo deloval tudi na Windows 7 in bo uporabljal DirectX 12

Dobra novica za vse tiste, ki še vedno, čez vsa ta leta trmasto vztrajate na Windows 7, pa čeprav je Microsoft v začetku tega leta umaknil podporo za ta 11 let stari operacijski sistem.

Razvijalec CD Projekt RED je v intervjuju za spletno stran PCGamesHardware namreč izjavil, da bo njihova težko pričakovana igra Cyberpunk 2077 tekla tudi na tem operacijskem sistemu. Špil bo podpiral samo DirectX 12 grafično knjižnico in Microsoft je lani s popravkom SP1 omogočil poganjanje te knjižnice tudi na Windows 7 operacijskih sistemih.

Žal Windows 8 takšne posodobitve ni prejel in tako podpira samo DirectX 11. Priča smo smešni situaciji, kjer bo nova igra tekla na sistemu, ki ni več podprt iz strani Microsofta, Windows 8, ki se mu bo življenjska doba iztekla leta 2023, pa igre ne bo mogel niti zagnati.

Razvijalec je v intervjuju še povedal, da Cyberpunk 2077 redno testirajo na Windows 7 in da sproti popravljajo vse hrošče, ki se pojavijo na tej platformi.

Cyberpunk 2077 bo izšel 19. novembra, za prednaročilo pa priporočamo obisk naše partnerske trgovine EIGRE.si.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!