The Last of Us razvijalec začel prejemati grožnje s smrtjo – enako se je zgodilo eni od igralk

Še pred izidom igre The Last of Us Part Two se je pojavila izjemno grda stran te naše preljube industrije. Na splet je izcurljal celotni scenarij in to mesece pred dejanskim izidom. Nato so ljudje začeli te kvarnike širiti povsod – tudi tistim, ki si niso želeli pokvariti igre. Temu je nato sledil poln izid igre in eksplozija jeze se je čutila povsod. Tudi sam sem bil deležen hudih kritik, zato ker sem si drznil podeliti visoko oceno igri, ki mi je bila všeč. HOPsi se je očitno prodal Sonyju in trenutno vam te stavke pišem iz svoje jahte, ki pridno pluje po mediteranskem morju.

A sam se čutil samo pišec vetra v primerjavi z orkanom, ki se je zvrnil nad razvijalca Naughty Dog. Zaposleni v podjetju so namreč iz strani razjarjenih igralcev začeli prejemati grožnje s smrtjo. To na žalost ni nič novega. Spomnimo se, da so avgusta lani enake grožnje začeli dobivati zaposleni pri razvijalcu Respawn Entertainment in to samo zaradi tega, ker so na na Redditu pojasnili par načrtov glede monetizacije igre Apex Legends.

To se je sedaj preselilo tudi v pisarne Naughty Doga, s to razliko, da so ponoreli oboževalci začeli takšne grožnje pošiljati tudi samim igralcem. To je pred kratkim razkrila igralka Laura Bailey, ki v The Last of Us nastopa v vlogi Abby. Na Twitterju lahko vidimo slike zasebnih sporočil, ki so polna groženj, eden od igralcev se je celo zaobljubil, da jo bo obiskal na njenem domu.

Naughty Dog je seveda obsodil takšno obnašanje. Na Twitterju so zapisali, da so pripravljeni sprejeti vse kritike, a da je nekje meja in da je varnost njihovih delavcev na prvem mestu.

Enake grožnje začel dobivati režiser igre Neil Druckmann, ki so mu nekateri, ki resnično potrebujejo čimprejšnjo psihiatrično pomoč, privoščili okužbo s COVID-19 virusom, na površje pa je splavala tudi tista ljubka rasna nestrpnost.

Industrija iger je lahko čudovita in ko stopi skupaj, se lahko zgodijo res čudovite stvari. Samo poglejte si denimo igralce World of Warcrafta, ki so nedavno počastili žalostno preminulega streamerja Reckfula. A potem je tu ta izjemno temna stran, ko na površje pride tako nagnusno obnašanje. Lepo je, ko vam karakterji v igrah prirastejo k srcu, ampak ko začneš zaradi skupka pikslov groziti ljudem v resničnem življenju, je čas, da nekajkrat vdihneš in se malce zamisliš nad sabo. Dandanes, še posebej v letu 2020 obstaja ogromno stvari, ki si zaslužijo upravičeno razburjanje, tako da raje prihranite jezo za tiste bolj resne zadeve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime