Cel kup obtožb glede seksualnega nadlegovanja in pedofilije v profesionalni Smash Bros. tekmovalni sceni

Vsak dan prihajajo nove obtožbe glede seksualnega nadlegovanja v industriji videoiger in če bi vse te zadeve popisali, bi lahko dnevno zapolnil prvo stran naše spletne strani s samo temi članki. Kar se je začelo z obtožbami proti piscu Chris Avellonu se je nato razširilo v vse kotičke gaming scene: od razvijalcev pa do stremerjev in se je zaredilo celo v hlevih e-športne scene.

Nekaj dni nazaj so se začele pojavljati tudi obtožbe v Smash Bros. pretepaški sceni. O tej igri na naši strani nismo veliko pisali, a vedite, da gre za precej popularno vejo e-športa, ki je zasnovana na igrah Smash Bros. Te založnik Nintendo izdaja od leta 1999 in čeprav Nintendo ni nikoli uradno podprl razvoj e-športne scene iz dotičnega naslova, so igralci za organiziranje tekmovanj poskrbeli kar sami.

Igra je postala tudi del največjega turnirja v pretepaških igrah EVO in igralci so v priprave za igranje v tem turnirju morali poskrbeti za svoja prenočišča. Tako si je veliko igralcev delilo sobe in velikokrat se je zgodilo, da so starejši igralci delili prenočišča z mladoletnimi, kar takoj sproži rdeči alarm in je recept za katastrofo.

V zadnjih nekaj dneh je bilo kar 50 večjih igralcev obtoženih neprimernega obnašanja, seksualnega nadlegovanja, pedofilije in celo posilstva. Med njimi denimo izstopa zgodba Puppeha, ki je imel pri 14 letih seksualno razmerje z igralko Cinnpie, staro takrat 24 let. A Puppehova zgodba je samo ena od cele zbirke dogodkov, ki so trenutno zbrani v sledeči Reddit temi. Ni treba dvakrat reči, da so obtoženi igralci hitro izgubili svoje sponzorje in bili so tudi odpuščeni iz ekip.

Vendar pa niso bili samo igralci obtoženi takšnega dogajanja, saj ni bilo nič drugače niti pri organizatorju. Predsednik EVO organizacije Joey Cueller je bil obtožen neprimernega obnašanja do mladoletnih tekmovalk in je bil zato odpuščen iz organizacije. Joey se je kasneje orpavičil an Twitterju, tam pa je zapisal, da ni želel nikogar prizadeti a da za njegova dejanja ni opravičila. EVO bi se moral odviti poleti, a so vsi trije večji založniki pretepaških iger . Bandai Namco, NetherRealms in Cacpom – umaknili svojo podporo in kdo ve, če se bo EVO kdaj pobral od tega udarca.

Nintendo se je že odzval na vse obtožbe in v izjavi za medije povedal, da se zavedajo obtožb in da so te naravnost nagnusne ter da obsojajo vsa dejanja nadlegovanja, nasilnosti in izkoriščanja in da dajejo podporo vsem žrtvam.

#MeToo gibanje je tako v polnem zagonu. Proti obtožbam se že nekaj časa bori tudi francoski založnik Ubisoft in ravno včeraj odpustil svojega predsednika Maxime Belanda, ki je bil obtožen neprimernega obnašanja do svojih zaposlenih. Med drugim naj bi na eni zabavi davil eno od delavk, a to naj bi bil samo odsev kulture, ki je prevevala Ubisoftove pisarne in veliko delavk se je počutilo ogroženih na svojem delovnem mestu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime