Ninja se očitno seli na YouTube

Microsoft nas je prejšnji mesec pošteno presenetil, ko je nenadoma najavil ugašanje svoje Mixer platforme. Ta bi morala postati tista prava konkurenca Twitchu in založnik pri realizaciji svojega načrta ni šparal z denarjem. Podpisal je dva največja streamerja Ninjo in Shrouda in to za velike denarce. Žal pa Mixer nikoli ni privlekel dovolj velike publike in Microsoft se je tako odločil, da vse skupaj spravi pod rušo in platforma bo 23. julija zaključila z obratovanjem.

Stopili so v partnerstvo s Facebook Gamingom, a svoja dva največja igralca Shrouda in Ninje niso prisilili v podpisovanje nikakršne pogodbe, ampak so jima pustili proste roke. Oba stremerja še vedno nista uradno najavila na katero stran bosta preselila svoje bodoče prenose v živo, a morda je vsaj Ninji nek pozoren Twitter uporabnik pokvaril presenečenje.

Da bo nekaj razkrito zelo kmalu je namignila Jessica Blevins, ki je žena od Ninje in je med drugim tudi njegova menedžerka. Na Twitterju je zapisala, da bo ta teden še zelo zanimiv, kar je seveda velik namig, da je Američan končno prispel do odločitve.

Twitter uporabnik HYPEX pa je na YouTubu naletel na izbrisani testni prenos v živo, ki se je pojavil na Ninja kanalu. Ta že dolgo obstaja, a streamer tam nikoli ni predvajal prenosov v živo. Stream bi moral biti zaseben, a ga je Ninja očitno po nesreči naredil javnega, kar zna pomeniti, da se v njegovi karieri pripravlja znatni premik.

Uradnega še ni nič in prav mogoče je, da je Ninja samo testiral prenos v živo in preizkušal platformo. Kdo ve, morda je enako naredil tudi za Twitch ali pa Facebook, samo da so bili tisti prenosi zasebni in jih tako ni nihče opazil.

YouTube vsekakor ima denar za podpisa takšnega zvezdnika in zagotovo želi izkoristiti prerano smrt svoje konkurence. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na Twitch, kjer Ninjin kanal, ki drži preko 14 milijonov sledilcev, še vedno živi in morda se zna kmalu zgoditi, da bo nenadoma spet oživel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime