World of Warcraft vam ne bo več zaračunaval spremembo spola – razkrit tudi prvi trans NPC

World of Warcraft pri ustvarjanju karakterja ne ponuja ravno veliko možnosti. Sicer je razvijalec Blizzard čez leta dodal določene novosti, a oblikovanje lika se še vedno ne more primerjati s kakšnimi najnovejšimi igrami.

Je pa dobra novica, da v današnjih dneh začetni izgled karakterja ni več dokončen, saj lahko v igri obiščete brivnico in v njej spremenite skoraj vse lastnosti svojega karakterja. Spremenite lahko obraz, frizuro in si na brado namestite bogato brado. Spremenite lahko praktično vse, razen spola. Ta sprememba je sicer mogoča, a se je treba odpraviti v trgovino in zanjo odšteti 13 €.

To ni majhna cena in Blizzard se je odločil, da je takšno zaračunavanje nepošteno do igralcev. Zato bomo na tem mestu doživeli spremembo v prihajajočem dodatku Shadowlands. Igralci se bodo po novem odpravili v brivnico in tam popolnoma spremenili svoj karakter in pri vašem razboritem Orku bo lahko na površje stopila njegova nežnejša plat.

Ta sprememba ni naključna, saj je Blizzard prejšnji teden razkril novega karakterja Pelagosa, ki je glede na njegov opis postal prvi trans NPC v igri World of Warcraft. Pelagos namreč pripada rasi Aspirantov, ti pa lahko izbirajo svojo fizično obliko. Pelagos je bil v svoji človeški obliki ženska, v Shadowlandsu pa se je odločil za moško obliko.

Blizzard je kasneje v intervjuju povedal, da ni nujno, da je Pelagos njihov prvi trans lik, saj poskušajo takšne stvari držati izven igre in se osredotočiti na zabavo in povezovanje med igralci. Je pa namignil, da je svojim oblikovalcem pustil proste roke in da je zagotovo že kdo od njih pomislil v igro vpeljati kakšen trans lik, žal pa razvijalec ni želel povedati, ali v igri že obstaja tak NPC.

Dodatek Shadowlands bo prinesel marsikaj novega, World of Warcraft zanesenjaki pa ga boste lahko preizkusili že naslednji teden, kos e bo na strežnikih pojavila beta različica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime