Ready Player Two prihaja novembra

Da smo si takoj na jasnem, govorimo o knjigi. Ime Ready Player One oz. Igralec št. 1 je znano predvsem po filmu, ki smo ga leta 2018 pod režisersko taktirko Stevena Spielberga gledali na velikih platnih. Nam je bil film všeč, res pa je, da smo kot navdušeni igralci videoiger bili tista idealna publika za ogled tega filma.

Film je bil posnet po knjigi, ki jo je pisatelj Ernest Cline izdal leta 2011. Prevedena je bila v 37 različnih jezikov in pri snemanju filma se je Ernestu uresničila dolgoletna želja, da sodeluje z legendarnim režiserjem.

S tem sta si tudi izmenjavala ideje za nadaljevanje, ki ga je pisatelj najavil že leta 2017, a o njem ni želel povedati ničesar podobnega. Nekaj dni pa se je zgodila uradna najava: Ready Play Two je že praktično dokončan in nas bo v knjigarnah pričakal 24. novembra.

O čem se bo šla zgodba še ni znano, a glede na naslov lahko pričakujemo neposredno nadaljevanje predhodnika. Original se je dogajal v umazani prihodnosti leta 2045, kjer so ljudje vse svoje želje in skoraj celotno bivanje preselili v virtualni svet Oasis. Stavimo, da bo glavni junak Wade Watts zopet nosil glavno vlogo, upamo pa, da se bodo spet vrnile reference na gaming industrijo in igralne avtomate iz 80-ih. Morda pa malce premešajo formulo in bodo tokrat reference letele na devetdeseta oz. zgodnji začetek leta 2000. Moje telo je pripravljeno na pomežike Half-Life in Tomb Raider igram.

Knjigo lahko na Amazonu že prednaročite, skoraj zagotovo pa bomo dobili tudi film. Original je na blagajnah zaslužil 500 milijonov dolarjev in izdelava drugega dela je logična, upamo pa tudi, da se bo Spielberg znova usedel v režiserski stolček.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime