Prihodnost je tu! Prihajajo telefoni, ki jih bomo lahko napolnili v samo 15 minutah

Mlajši bralci, ki ste odrasli ob iPhonih in hitrem polnjenju se morda sploh ne zavedate, kakšna muka je bila včasih polniti telefone. Prvi mobilci so predstavljali že to težavo, da si moral za praktično vsak telefon uporabljati posebni polnilec in ko si prenosno napravo priklopil na polnjenje, si se lahko za nekaj ur poslovil od uporabe. Včasih je bilo zato logično, da si dal telefon polniti čez noč in zjutraj te je pričakal sveže napolnjen telefon.

Današnja slika je precej drugačna. Novejši izdelki vsebujejo možnost hitrega polnjenja preko USB-C vhoda in polnjenje od 0-100 % po navadi zahteva malce več kot uro in pol. Poleg tega lahko preko Qi standarda telefone polnimo povsem brezžično, tako da se ni treba več ukvarjati z iskanjem vtikača v telefon ob polnoči.

Tehnologija pa gre dalje in čas polnjenja se s tem skladno manjša. Za napredek v tem spektru skrbijo predvsem Kitajci, kjer prednjači predvsem podjetje Oppo. Njihov lanski telefon Reno Ace je podpiral 65 W polnjenje, kar je omogočilo polnjenje od 0 do 100 % v manj kot pol ure! Posnetek te črne magije si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Vendar to je bilo lani in Oppo je sedaj pripravljen za naslednji korak. Podjetje je včeraj preko Twitterja najavilo 125 W polnjenje, ki bo našo napravo napolnilo v le 15 minutah.

Ni pa Oppo edini, ki dela na takšni tehnologiji, saj je v dirki že nekaj časa še en Kitajec, gre pa za podjetje IQOO. Njihovo polnjenje bo teklo pri 120 W, a rezultati so naravnost neverjetni. Telefon so od 0-50 % napolnili v pičlih petih minutah, do 80 % pa so prišli v samo desetih minutah. Tistih zadnjih 20 % je najtežjih in z njimi imajo težave tudi običajni telefoni s hitrim polnjenjem. Vendar pa njihov polnilec tudi s tem nima večjih težav ali pa zamud in celotno polnjenje je bilo tako zaključeno v manj kot 15 minutah. IQOO je potrdil, da to ni samo kakšen prototip in da je tehnologija pripravljena za masovno proizvodnjo.

Kaj točno pripravlja Oppo bomo videli jutri, jasno pa je, da smo prišli v dobo, ko bomo lahko telefon priklopili na polnjenje v lokalni gostilni in še preden bomo popili kavo, bo pred nami že sveže napolnjena baterija. Koliko bo ta vzdržljiva in eksplozivna je pa povsem druga tema pogovora.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime