Paper Mario: The Origami King je že igralen na PC-ju preko emulatorjev še pred uradnim izidom igre na konzoli Nintendo Switch

Nintendove konzole se že nekaj časa priljubljena igračka programerjev, ki želijo preko emulatorjev pripeljati celotno knjižnico Nintendovih ekskluziv na PC. To je pomembno delo, ki ga nekateri označujejo za piratstvo, a po drugi strani tako tudi delajo na ohranjanju iger, ki bodo na PC-ju obstale tudi takrat, ko bo Nintendo ugasnil strežnike za prenašanje digitalnih iger.

Eden večjih premikov na tej sceni se je zgodil ob izidu emulatorja CEMU, ki je na PC-ju omogočal preigravanje WiiU iger. Ta program je čez leta napredoval do te stopnje, da lahko zdaj na njem igramo Zeldo: The Breath of The Wild z višjo ločljivostjo in izboljšano grafiko kot pa na originalni konzoli.

A WiiU konzola je zastarela in programerji so hitro začeli delo na emulatorju za konzolo Switch, ki so ga poimenovali Yuzu, zraven pa se je rodil še en projekt Ryujinx. Oba vsak dan dobivata na optimizaciji in sedaj so ti projekti napredovali že do te mere, da lahko zadovoljivo poganjajo igre samo par dni po uradnem izidu na Switch konzoli.

Tako je bilo v primeru igre Animal Crossing: New Horizons, sedaj pa so naredili še korak dlje. Paper Mario: The Origami King je moč zagnati tako na Yuzu kot tudi Ryujinx emulatorjih, pa čeprav igra sploh še ni izšla. Uradni izid je namreč napovedan za 17. julij, očitno pa se je nekdo že dokopal do svoje kopije igre, jo zagnal v emulatorju in ugotovil, da zadeva celo dela.

Glede na posnetke je vidno, da Yuzu veliko bolje poganja to igro, to pa je verjetno posledica nedavne posodobitve, ki omogoča programu da izkorišča več procesorskih jeder.

Če vas zanima preigravanje iger na emulatorji, potem se odpravite na Yuzu oz. Ryujinx spletni strani in se izgubite v svetu emulacije. Bodite pozorni samo na to, da boste datoteke za igre morali pridobiti sami in da boste za zadovoljivo število sličic na sekundo potrebovali precej močan PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime