Gamer Girl – igra, v kateri bi igrali moderatorja Twitch streamerke – je naletela na tako negativen odziv igralcev, da je razvijalec umaknil napovednik in vse sledi igre

Založnik Wales Interactive je skozi vikend izdal zanimiv napovednik za igro Gamer Girl, a kljub temu, da je bil ta zanimiv in dejansko prikaže dokaj unikatno izkušnjo, ni bil pripravljen na tako negativen odziv igralcev.

Gamer Girl v glavno vlogo postavi streamerko Abicake99, ki se po dolgi odsotnosti vrne igrati igre in prenašati svoje avanture preko kamere v živo. Njena odsotnost iz platforme je bila posledica skrivnostnega izginotja njene prijateljice Becky, sedaj pa se je punca vrnila močnejša kot pa kadarkoli prej in je pripravljena na svež začetek. Vendar pa bo za svojo kariero potrebovala pomoč. Streamerke so dnevno pod napadom ljudi, ki nimajo za početi nič drugega, kot pa nadlegovati ljudi, jim groziti ali pa odštevajo še zadnje denarce za nakupe kondomov.

Tu v igro vstopite vi kot frišen moderator Abicake99 prenosa v živo. Vaša naloga bo, da vse te čudake držite daleč stran in nadzorujete žaljive komentarje, zraven pa poskušate svojo šefico dvigniti med zvezde. A začnejo se dogajati čudne reči in Abicake se začne čedalje bolj zanašati na vašo pomoč. Morali ji boste svetovati, ali naj se oglasi na čudno številko, odločali pa boste tudi o bolj osebnih zadevah, kot je recimo, če lahko gre Abicake na pijačo s svojo kolegico. Malce čudno, da žensko poznate komaj nekaj dni in zanjo že sprejemate življenjske odločitve. Zadeva se stopnjuje in na koncu postane cel triler, saj očitno tisti plenilec, ki je pred leti poskrbel za Becky, še ni opravil svojega dela do konca.

Gre za zanimivo premiso, igra pa spada v FMV žanr. To pomeni, da vas čaka kup vnaprej posnetih videov, na vas pa je, da sprejemate razne odločitve. FMV igre so bile popularne v 90-ih, danes pa so praktično zamrle. Vseeno vsake toliko najdemo kakšen zanimiv naslov kot je denimo detektivski Her Story.

Prvi napovednik pa je močno razburil igralce. Ti so začeli igro oglaševati kot propagando o neenakosti spolov in da Gamer Girl želi prikazati, kako so ženske streamerke povsem odvisne od moške pomoči. Založnik Wales Interactive se je najprej zagovarjal, da je igra plod štiriletnega dela in da so se pri razvoju posvetovali z več kot ducat streamerkami. Prav tako naj bi igra pokazala, kako toksičen je lahko tak poklic, to sporočilo in zavedanje pa želijo razširiti med gledalce in igralce.

Žal pa so se pljuvanja nadaljevala in založnik je napovednik umaknil iz YouTuba in tudi prenehal z oglaševanjem igre, to pa je umaknil tudi iz svoje spletne strani. Gamer Girl bi morala iziti jeseni, a založnik bo verjetno počakal, da se malce poleže prah in spremenil marketinški pristop.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime