Igralci po devetih letih odkrili Minecraftov originalni svet iz začetnega zaslona

Ena najbolj pridnih in trmastih skupnosti zagotovo pripada igri Minecraft. Igralcem tega naslova je čez leta uspelo ustvariti nekaj res hvalevrednih podvigov in detajlno poustvarjanje mest in raznih fantazijskih svetov je postalo nekaj tako običajnega, da se o tem sploh ne splača več pisati novic. Moč je celo najeti profesionalno ekipo izdelovalcev, ki vam v zameno za evre izdelajo povsem unikaten projekt, trenutno pa je v izdelavi morda največja naloga do sedaj: prenesti celotno Zemljo v merilu v svet Minecrafta.

Ena skrivnost pa je bila vedno izven njihovega dosega in to ni pomagala niti največja zagnanost in to je tisto originalno seme sveta, iz katerega je nastalo ozadje začetnega zaslona igre, ki ga gledamo že vse od leta 2011.

World Seed, kakor se zadeva uradno imenuje, je skupek kode, iz katerega nato nastane svet, v katerem potem začnemo svojo avanturo grajenja. Kombinacij za ustvarjanje takšnega sveta je praktično neskončno in vsako od njih ponudi igralcu različno začetno izkušnjo igranja. Problem je bil, da tisto originalno seme ni nosilo nobene dokumentacije, tako da je bila tudi poustvaritev takšnega sveta skoraj nemogoča naloga.

A iznajdljiva Minecraft skupnost je dokazala, da je kos vsakemu izzivu. Nastal je projekt Minecraft@Home, ki uporablja računsko moč prostovoljnih PC-jev za premlevanje ogromnih podatkov in iskanje kombinacij semen. In uspelo jim je: v manj kot 24 urah so našli tisto, kar so iskali: seme 25357015387625.

Morda se komu zdi takšen podvig trapast, a za Minecraft igralce je to delček zgodovine, s katerim se lahko končno poigrajo tudi sami.

Kako točno je skupnosti uspel ta projekt, si lahko preberete v obsežnem Reddit prispevku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime