STALKER 2 končno pokazal nekaj več kot samo eno sliko

Srca ostarelih ljubiteljev postapokaliptičnih streljank so včeraj zastala v grlu, ko se je na Xbox konferenci v temačnem bunkerju na neprebojnih vratih izrisal logotip razvijalca GSC Game World. Ta je znan tudi marsikateremu Slovencu, saj je ta ista razvojna ekipa 13 let nazaj izdala odlično igro S.T.A.L.K.E.R., ki jo igralci še danes zaganjajo. To je naslov, ki ga preveva vrhunska atmosferičnost in komunistični bloki bivše Sovjetske republike, prežeti z radiacijo in mutanti, nas lahko hitro spomnijo tudi na kakšno zastarelo ulico v Ljubljani.

GSC Game World že nekaj časa napoveduje nadaljevanje, vendar pa smo do sedaj dobili samo eno sliko in prazne obljube. Včeraj pa se je pred nami končno izrisal napovednik, ki dejansko prikaže nekaj scen, ki so bile ustvarjene z igrinim pogonom.

Kot vidite, bodo v dvojki anomalije precej bolj resna zadeva in lahko so celo tako močne, da zdrobijo avtomobile in kombije. Sklepamo tudi, da se bo nadaljevanje odvijalo okoli iste lokacije iz izvirnika, saj lahko vidimo na novo poustvarjeno prvo vasico, kjer smo davna leta nazaj začeli svojo pustolovščino igre Shadow of Chernobyl.

Nagrajena pa ne bo samo grafična podoba, saj bo v igri deloval izboljšan sistem umetne inteligence A-Life 2.0. To pomeni, da se bodo okoli nas dogajali naključni trenutki med mutanti in raznimi frakcijami, pa čeprav se mi sploh ne bomo dogajali v bližini njih. A-Life je bila ena bolj slastnih zadev v originalnih igrah in je igrala veliko vlogo pri ustvarjanju verne izkušnje, tako da nas res zanima, na kakšno stopnjo jo bo GSC Game World popeljal v nadaljevanju.

Stalker 2 bo izšla istočasno na konzoli Xbox Series X in PC-ju, žal pa še nimamo datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime