Tisti Halo Infinite igralni posnetek sploh ni tekel na Xbox Series X konzoli, ampak na PC-ju

Nedavna julijska Xbox konferenca ni izpolnila pričakovanj oboževalcev, ki se konec leta pripravljajo za nakup nove konzole Xbox Series X. Microsoft je sicer napovedal nekaj naslovov in Xbox Series X bo po specifikacijah najmočnejša konzola v zgodovini. Vendar pa mišice niso vse in te dni je postalo boleče očitno, da so vse njihove prihajajoče igre še v zgodnjih fazah razvoja in jih lahko pričakujemo šele naslednje leto, pa še to smo optimisti.

Uradno ni potrjenega ničesar, vendar za takšno ugotovitev ni treba biti genij, saj so na predstavitvi manjkali igralni posnetki, ki bi prikazali, kako je igra dejansko videti med igranjem. Eden redkih naslovov, ki si je dejansko upal pokazati svoje skrivnosti je bil težko pričakovani Halo Infinite, ki naj bi izšel skladno z izidom konzole konec leta.

Infinite je sicer pokazal dobro akcijo, a igralci so se hitro začeli norčevati iz njegove vizualne podobe, ki nikakor ni kazala grafike naslednje generacije. Na internetu se je hitro razširila slika sovražnika, ki kaže grafiko izpred 10 let, igralci pa so se začeli pritoževati tudi nad nizko stopnjo izrisovanja. V enem trenutku se igralec spravi na dvigalo in pred njim se odpre razgled, ki bi nas moral navdušiti, a izpade podpovprečno, saj lahko v daljavi vidimo megleno izrisane gore, katere so nekateri že označili za “Minecraft gore”.

Razvijalec 343 Industries je še pred izidom napovednika povedal, da je bil ta vzet iz zgodnje različice igre, naknadno pa dodatno razhudili igralce z izjavo, da ta igralni posnetek sploh ni poganjala Xbox Series X konzola, ampak PC, ki ima primerljive strojne specifikacije kot konzola.

Halo Infinite sicer prihaja tudi na PC, a vseeno je ta podatek hudo presenetljiv. Namreč ta konferenca ni bila namenjena samo napovedi nove igre, ampak želi stranke prepričati v 400 ali več evrov vredno konzolo. Glede na to, da je ta samo še nekaj mesecev od izida, je čudno, da še vedno nismo dobili niti enega posnetka, ki bi res prikazal zmogljivost Xbox Series X. Halo Infinite bo šele po izidu prejel dodatni popravek, ki bo omogočil ray tracing učinke, kar bo vsekakor dvignilo grafično podobo na naslednjo stopnjo. Vendar pa bi takšno zadevo morala igra držati že ob izidu, saj kupuješ novo konzolo ravno zaradi nadgrajene grafične podobe, ki pa nas za zdaj še ni navdušila v nobenem napovedanem naslovu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime