Gabe Newell pravi, da je Xbox Series X boljši kot pa PlayStation 5

Če ste se morda vprašali, kaj te dni počne Gabe Newell – človek, ki je preko svoje digitalne trgovine Steam rešil PC gaming industrijo, potem imamo za vas nekoliko nenavaden odgovor. Gabe je namreč že marca odpotoval v Novo Zelandijo in je tam nameraval preživeti kratek dopust. Nato se je začela koronavirus pandemija in njegov dopust je v bistvo postal zatočišče. Situacija v ZDA je na robu propada in je vsak dan samo še hujša in Gabe se je zato odločil, da se še nekaj časa ne bo odpravil nazaj na svojo celino.

Ta čas namerava izkoristiti plodno. V zahvalo za svoje bivanje bo na Novi Zelandiji organiziral večji koncert, nekaj dni nazaj pa se je odločil še sodelovati v pogovorni oddaji The Project, kjer je poskušal znova zanetiti konzolno vojno.

Konec leta se bo zgodil izid konzol Xbox Series X in PlayStation 5 in Gabe je ob vprašanju, katero konzolo bi izbral, brez pomisleka izjavil Xbox Series X. Svojo izjavo je podprl z močnim argumentom “Ker je preprosto boljša” in s tem končal neskončne debate, ki se te dni odvijajo po številnih forumih. Gabe je naknadno še povedal, da pri tej tekmi njegovo podjetje Valve nima roke zraven, a če bi moral izbrati, bi bil to zagotovo Xbox Series X.

Novi Xbox je v primerjavi s PlayStation 5 res močnejši, a že prejšnja generacija je pokazala, da mišice ne pomenijo veliko, če za njo nimaš talentiranih razvijalec. Xbox Series X je na nedavni konferenci pokazal kar nekaj zanimivih izdelkov, vendar pa so še vedno skoraj vsi globoko v razvoju. Po drugi strani pa je Valvu zagotovo všeč, da namerava Microsoft vse svoje prihajajoče igre izdati tudi na Steamu. Halo Infinite denimo že ima svojo Steam stran in Valve bo zopet pošteno zaslužil.

Sony ima po drugi strani z Valvom precej bolj ohlapno razmerje, a tudi oni so začeli tipati PC trg. Prihajajoči Horizon Zero Dawn je samo še nekaj dni stran, tako da bo zanimivo videti, ali bodo temu naslovu sledile še naknadne predelave. Bloodborne za PC prosim.

Gabe je v intervjuju med drugim izjavil, da je naslednja stopnja VR opreme že zelo blizu in da bo ta sestavljena iz vmesnika, ki ga bomo povezali neposredno na svoje možgane kot v Matrici. Sliši se strašljivo, a Gabe pravi, da bodo na voljo vsiljivi in manj vsiljivi vmesniki ter da so ti bližje izidu, kot pa si mislimo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

8 KOMENTARJI

  1. “Konec leta se bo zgodil izid konzol Xbox Series X in PlayStation 4 in Gabe je ob vprašanju, katero konzolo bi izbral, brez pomisleka izjavil Xbox Series X”

    Mišljeno mogoče PlayStation 5 ?

  2. Saj se ve že mesece, da bo dominiral Xbox series X!
    Ze pri prvih neodvisnih testih s Playstation 5 je xbox serie X, pustil svoj pečat kvalitete, sploh v Grafičnem duelu

    • Moč konzole bo pokazala Forza in ne en Halo, kje niti ni point imeti vrhunske grafike + Halo ni linerna igra tako kot večina PS iger in view distance in vse ostalo je bilo vrhunsko videt, edino grafični render ni dodelan. In en razlog za tako grafiko je to, ker se je Microsoft čudno odločil, da hočejo met igro še na Xbox one in so jo moral optimizirat za še trenutni gen (velika napaka), ampak jim je nepomebno ker itak prodajajo gamepass kar jim je trenutno verjetno 80% zasluška.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime