Riot preklical kontroverzno partnerstvo z Neom iz Savdske Arabije

Riot je pred kratkim napovedal partnerstvo s Savdsko Arabijo. Specifično so k sodelovanju povabili Neom, mesto prihodnosti, ki naj bi podprlo evropsko vejo LEC in bi bilo plodno udeleženo pri tekmovanju iz igre League of Legends v letošnji poletni sezoni.

Če ne veste kaj je Neom, potem niste edini. Gre za več milijard vreden projekt v obliki mesta prihodnosti. V tem sanjskem mestu bodo dom našli najbolj brihtni umi človeške civilizacije, ki bodo lahko uživali v najbolj sodobni tehnologiji. Skratka, tam bo 5G tehnologija postala zastarela in ljudje bodo množično hiteli prositi za državljanstvo in potencialne službe. No, vsaj tako upajo Arabci.

Vendar pa je pri Neom kar nekaj problemov. Savdska Arabija je namreč trenutno pod režimom, ki je izjemno neprijazen do LGBTQ skupnosti. Geji so na njihovih ulicah močno zaželeni, in če boste poljubili nekoga nasprotnega spola, zna v vas prileteti kakšen kamen, lahko pa vas tudi brez večjih pomislekov kar usmrtijo. En blogger je bil pri njih obsojen na leto zapora in denarno kazen samo zato, ker je javno izjavil, da bi morali vsi, tudi geji, imeti svoje pravice.

Poleg tega bodo Neom mesto postavili izjemno hitro, saj ga nameravajo zgraditi v nekje petih letih. Za to bodo uporabili delovno silo, ki bo v bistvu sestavljena iz sužnjev, ki bodo pod žgočim soncem delali dolge ure, plačani pa bodo ravno dovolj, da lahko preživijo dan in zjutraj spet primejo za lopato.

Skratka, partnerstvo z Neom je spodbodlo ogromno protestov iz strani League of Legends skupnosti. Riotovo odločitev so označili za neprimerno tudi nekateri casterji in nanje se je spravila tudi LGBTQ skupnost, pri kateri že tako Riot ni bil ravno priljubljen zaradi preteklega izkoriščanja na delovnem mestu.

Riot je tako v samo enem dnevu napovedal partnerstvo in tega tudi preklical. Izjavili so, da so naredili napako in želijo podpirati vse skupnosti in igralce po svetu, tudi tiste iz Savdske Arabije in zaradi tega bo LEC takoj preklical svoje partnerstvo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!