Palm Springs – eden od tistih neskončnih dni

Leta 1993 nam je duše pobožal Bill Murray v filmu Groundhog day. Zanimiv film poln smeha in tudi kakšne solzice se je zapisal v zgodovino filma. Delno zaradi zanimivega pojava, kjer se glavni igralec vedno zbuja v en in isti dan, delno pa zaradi odlične igre že prej omenjenega Billa Murraya in takrat petintrideset letne lepotice Andie MacDowell . Zanimivo je, da je ravno moško ime Andy tisto, ki je podoben film lansirano letošnje leto pod taktirko pretočnega velikana Hulu in ga poimenovalo Palm Springs. 

Andy Samberg, glavna zvezda serije Brooklyn Nine Nine, je skupaj z igralko Cristin Milioti (ljubitelji serije Kako sem spoznal vajino mamo jo boste hitro prepoznali kot… no pač, ermmm mamo) tvoril odličen duo in kljub relativno klišejski premisi, ki se opre na fenomen iz filma Groundhog day, ustvaril zabaven in svež film. Palm Springs je fenomenu časovne zanke naredil pravico.  


  • Založnik: Hulu
  • Glavni igralci: Andy Samberg, Cristin Milioti, J. K. Simmons
  • Dolžina: 90 minut
  • IMDBTukaj

Andy Samberg je res en smešen model. V filmu Palm Springs to gladko večkrat dokaže. Foto: Imdb

Andy Samberg igra modela, ki je skupaj s svojo punco gost na poroki. Film se začne z “obetavno” erotično sekvenco, ki se ne konča po željah Nylesa kot je ime njegovemu liku, saj more delo dokončati, da se reče na roke 🙂 Tekom dneva naš protagonist popije ogromno alkohola in vidno opit na poroki prevzame mikrofon, ter poda zanimiv govor. S tem govorom očara sestro neveste.

Tala, ki jo je izvrstno upodobila Cristin Milioti je črna ovca družine, ki vsaj na prvo oko deluje tipično televizijska. Lepi starši, žaklji denarja, prelepi nasmehi itd. Tala je sicer res ljubka na pogled, a njen stil življenja je bolj pester. Nyles in Tala se na poroki zbližata in v iskanju primernega kotička zapustita poroko in se preselita v puščavo. Ko se strasti razplamtijo sledi šok. Nylesa v hrbet z lokom ustreli neznan možakar. Nyles pobegne do jame iz katere sveti rdeča svetloba. Skrivnosti možakar stopi v svetlobo in Nyles mu sledi. Za njim pritaca tudi Tala, ki kljub opozorilom Nylesa, da naj ne vstopa stori ravno obratno. 

Napaka! Svetloba v katero je pravkar vstopila je nekakšen znanstveni fenomen, ki jo je obsodil na to, da bo večno živela zgolj ta dan. Seveda, ko se ji posveti kaj se je zgodilo, takoj poišče Nylesa in zahteva odgovore. Ta ji razloži situacijo in skupaj se zapleteta v nešteto zanimivih situacij. Od poskusov samomorov, do plesnega nastopa v lokalni gostilni. Seveda vsak film potrebuje tudi zaplet in tukaj ni nič drugače. Odnosi med njima se skrhajo in Nyles, ki je seveda glavni krivec le tega mora najti pot, kako bo v tem ponavljajočem se dnevu našel način, da stvari postavi na svoje mesto.

Nyles večina dnevov v Palm Springs pije. Foto: Imdb

Palm Springs si res deli s filmov Groundhog day fenomen časovne zanke, a to je tudi bolj kot ne vse, kar filmu lahko očitamo. Zgodba je preprosta in zabavna, kljub temu nas določene zadeve vržejo na rit, malo zaradi smeha malo pa zaradi nepričakovanosti. Vsak dan, ki ga doživita nam pokaže nekaj novega in vsak dan izvemo več o karakterjih. Kljub temu, da gre za absurdno komedijo film premore kar nekaj razvoja karakterjev, to pa film Palm Springs naredi gledljiv celih devetdeset minut kolikor jih premore. 

Andy Samberg in Christin Milioti sta se na snemanju resnično ujela in kemijo je čutiti skozi celoten potek zgodbe. Svoje delo je izvrstno opravil tudi J. K. Simmons (Spider-Man, Whiplash), ki igra recimo temu antagonista v filmu. Tudi ostali igralci v filmu so svoje vloge odigrali na spodobnem nivoju. Režisersko palico je vihtel Max Barbakow in to je zanj prvi celovečerni film. Upoštevajoč to lahko rečemo, da je svoje delo opravil zelo dobro in da bomo pozorni na njegova naslednja dela. Zaenkrat sodeč po spletni bazi Imdb pripravlja političen dokumentarec o republikancih. 

How I met you mother? Tokrat Cristin očara v Palm Springs. Foto: Imdb

Palm Springs je gledano pod črto dobra hudomušna komedija, ki bo nasmejala in zabavala širšo populacijo. Kljub določenim napakam in klišejem ponudi tudi nekaj svežega, zanimivega. Andy in Cristin sta vlogi odigrala na visokem nivoju, ter ponudila mnogo priložnosti za smeh. 

Poletje bo trajalo še nekaj časa in tisti, ki ste se z dopusta že vrnili oziroma tisti, ki ga boste letos iz takšnih in drugačnih razlogov izpustili si boste dneve lahko krajšali tudi s ogledom kakšnega dobrega filma. Palm Springs v kolikor je mogoče le vključite na ta seznam in se nasmejte. Film priporočam vsem starejšim od petnajst let, saj mlajši morda ne bodo razumeli določenega humorja.

Zanimivosti:

  • Film so posneli v 29 dneh in niso snemali v Palm Springsu.
  • J. K. Simmons in Samberg sta že sodelovala pri filmu I love you, Man (2009).
  • Posneli so, kar precej različnih koncev filma in ga izbrali na privatnim ogledu filma s prijatelji po glasovanju.
  • Film je podrl rekord ogledov na pretočnemu servisu Hulu, kar se tiče prvega vikenda.
  • Po besedah scenarista naj bi Nyles v zanki preživel 40 let.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Vrhunska komedija, kjer poleg Christin Milioti blesti zvezda serije Brooklyn Nine Nine Andy Samberg. Ujeta v časovni zanki, kjer se za vekomaj ponavlja en in isti dan, je super podlaga za kup štosov in prigod. Lahkotna komedija za poletne dni.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Vrhunska komedija, kjer poleg Christin Milioti blesti zvezda serije Brooklyn Nine Nine Andy Samberg. Ujeta v časovni zanki, kjer se za vekomaj ponavlja en in isti dan, je super podlaga za kup štosov in prigod. Lahkotna komedija za poletne dni.Palm Springs - eden od tistih neskončnih dni