Google bo septembra začel ugašati svoj glasbeni servis Google Play Music

Podjetje Google se je že pred časom odločilo, da njihov servis Play Music ne prinaša dovolj denarja, zato ga bodo poslali rakov žvižgat, to pa ne pomeni, da je podjetje zaključilo s ponujanjem glasbe. Play Music bo nadomestil že delujoči servis YouTube Music, ki bo vseboval enake funkcije. Osebno mi je celotno poimenovanje prava zmeda. Play Music spominja na njihovo trgovino Google Play, YouTube Music se pa sliši kot neka osiromašena verzija YouTuba. Se je res tako težko spomniti nekega originalnega imena?

Karkoli že, Play Music servisu so šteti dnevi, saj se bo ugašanje storitve začelo že septembra v Avstraliji in Novi Zelandiji, oktobra pa se bo od te glasbene storitve poslovil ostali svet. Osebno mi je bil servis všeč, saj Slovenci dolgo nismo ravno imeli prave alternative. Spotify je vendarle prispel tudi k nam, a saj veste kako je v svetu aplikacij: ko se na nekaj navadiš, težko preklopiš na nekaj novega.

Dobra novica je, da lahko vse svoje stare nastavitve, sezname predvajanja in glasbo, ki ste jo kupili preko Play Music servisa, brez težav prenesete na YouTube Music. Google namreč že nekaj časa ponuja prav posebno orodje, ki vam bo izjemno pomagalo pri prečkanju te prepreke. Časa pa ne boste imeli neomejeno. Servis bo prenehal z obratovanjem oktobra, uporabniki pa boste imeli vse do decembra, da svoje nastavitve in nakupljene pesmi prenesete na novo platformo. Nato bo Google izbrisal strežnike in od te funkcije se lahko poslovite.

Google pripravlja še eno večjo spremembo, saj nakup glasbe konec avgusta ne bo več mogoč. Če ste eden tistih ljudi, ki komade raje kupi, kot pa da jih predvaja pretočno, boste morali svoje izdelke poiskati drugje, dobra novica pa je, da jih boste lahko nato prenesli na YouTube Music.

Točnih datumov za zdaj še nimamo, tako da je najbolje, da se že zdaj začnete pripravljati na prehod na novo platformo, preden vam začne teči voda v grlo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime