Microsoftov servis Xbox Game Pass z enim napovednikom odpihnil Google Stadio

Microsoft ima presneto zanimivo finančno strategijo za naslednjo generacijo konzol in tudi PC-je. Namreč vse kaže na to, da svoje karte polagajo v svoj naročniški servis Game Pass, ki bo v zameno za 15 € naročnine prinesel res obsežen in bogat seznam ponudbe. Microsoft tako želi ustvariti nekakšen Netflix za igre, in čeprav se je ta načrt sprva zdel smešen, je ponudba zdaj postala že tako obsežna in ugodna, da človek že malce težko verjame, da res obstaja.

Game Pass si lahko trenutno še vedno pridobite po nizki ceni 1 €, to pa vam bo prineslo en mesec igranja več kot 100 različnih iger. V bistvu se ta številka sedaj počasi že bliža cifri 200, na voljo pa imate različne kategorije naročnine. Za 10 € lahko uživate v Xbox One igrah, za 5 € v PC naslovih, tisti najprivlačnejši paket pa v zameno za 14,99 € prinaša igranje več kot 100 iger tako na PC-ju kot tudi na konzoli Xbox One, zraven pa boste dobili tudi naročnino Xbox Live.

Že to je bila hudo dobra ponudba, ki pa jo je Microsoft včeraj še nadgradil. Najavili so namreč tudi pretočno igranje iger preko njihovega oblačnega servisa xCloud, ki bo vključen v ponudbo Game Pass Ultimate.

V praksi to pomeni, da boste imeli na voljo več kot 100 naslovov, ki jih boste lahko igrali na raznih Android napravah, kot so telefoni in tablice, ne da bi morali igro prenesti na vaš disk. Vse kar boste potrebovali je kontroler, naročnino in močno povezavo na internet in že boste lahko zagnali svoj priljubljeni naslov. Prav tako boste vsako novo igro lahko tako igrali na njen dan izida. Ko denimo izide Halo Infinite, ne boste zgubljali časa s prenašanjem gigabajtov, saj se boste samo povezali na njihov servis in že boste lahko začeli uživati v igranju.

Če vse to primerjate z Googlovo platformo Stadio, ki je že praktično postala že povsem pozabljena, potem imate pred sabo jasnega zmagovalca, saj Game Pass v sebi vsebuje toliko priboljškov, ki jim Stadia enostavno ne more konkurirati.

Pretočno igranje za zdaj podpirajo igre Minecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Yakuza Kiwami 2 in Gears 5. Microsoft pravi, da bo polni katalog razkril malce pred uradnim izidom, ta pa ni več daleč stran. Pretočno igranje na tablicah in telefonih bomo lahko začeli izvajati že od 15. septembra dalje.

Seveda boste za takšno igranje potrebovali tudi pravo opremo, saj vam bo nekaj moralo držati mobilnik privezanega na kontroler. Microsoft je zato začel prodajati tudi kompatibilno opremo, pri kateri najbolj izstopa Razer Kishi. Ta spominja na Joy-Con kontrolerje konzole Nintendo Switch, privoščite pa si ga lahko za presneto visoko ceno 100 €.

Pretočno igranje vsekakor izgleda zanimivo, a po mojem mnenju bo res zaživelo, ko se bo razširila tehnologija 5G. Takrat bomo lahko res igrali karkoli s čimerkoli in morda bo prihodnost takšna, da iger sploh ne bomo več prenašali na diske.

Žal Xbox Game Pass še vedno ni na voljo v Sloveniji, a brez skrbi, saj lahko z nekaj triki tudi Balkanci uživamo v tej ponudbi. Več o tem na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime