Razkrita cenejša različica konzole Xbox Series X

Ena najslabše čuvanih skrivnosti v gaming industriji je ta, da bo Microsoft ob naslednji generaciji konzol spočel dve različici, ki se bosta razlikovali tako po ceni, kot tudi po moči. Microsoft si je izbral poimenovanje Xbox Series X ravno s tem namenom, da bodo lahko proizvedli več različnih konzol pod eno družino.

Podjetje naj bi še ta mesec razkrilo konzolo Xbox Series S, a uradne najave še ni bilo. Zdi pa se, da jim je presenečenje pokvaril Twitter uporabnik Zak S, ki se je nekako dokopal do povsem novega kontrolerja, ki bo krasil konzole naslednje genracije. Posebnost tega krmilnika je njegova snežno bela barva in priročnik, v kateremu piše, da je kontroler združljiv tako s konzolo Xbox Series X kot tudi z Xbox Series S. In tako je bila nova konzola praktično tudi uradno potrjena.

Sam kontroler tudi še ni bil napovedan. Vsebuje hibridno zasnovo D-Pad gumbov in omogoča priklop preko USB-C standarda, na sredini pa boste našli nov gumb “Share”. Microsoft še vedno ne mara vgrajenih akumulatorjev, tako da boste za igranje potrebovali 2 AA bateriji. Dobra novica je tudi podpora Blutooth povezavi, kar ga naredi združljivega z Android napravami, kar je pomembna dobrina njihovega prenovljenega servisa Game Pass.

Zakaj bo potem Xbox Series S cenejši? Preprosto: ker bo vseboval manj močne strojne dele. S varianta naj bi vsebovala slabšo grafično moč in manj pomnilnika kot X različica, procesor pa naj bi ostal isti. Igralci na S konzoli boste zato deležni slabše grafične podobe ali pa manj sličic na sekundo, X lastniki pa boste verjetno lahko izbirali med boljšo grafiko ali pa višjimi sličicami na sekundo. Torej tako, kot je bilo do sedaj v primeru konzol PlayStation 4 in PlayStation 4 Pro.

Microsoftu sedaj ne ostane drugega, kot pa da tudi uradno razkrije svojo konzolo še ta mesec, upamo pa, da bodo hkrati razodeli tudi ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime