Halo Infinite prestavljen v leto 2021 – Xbox Series X ostal brez ekskluziv ob svojem izidu

Razvijalec 343 Industries je včeraj pošteno presenetil industrijo videoiger in na Twitterju sporočil, da Halo Infinite ne bo izšel konec leta, kot je bila sprva napovedano, ampak šele enkrat v letu 2021.

Razlog za prestavitev je COVID-19 kriza, ki je vplivala na razvoj igre in preprosto jim je zmanjkalo časa, da bi igralcem predstavili vizijo v vsem svojem sijaju. Novi datum trenutno ni začrtan, tako da ne vemo niti tega, ali bo igra izšla na začetku 2021 ali morda v drugi polovici naslednjega leta.

Prestavitev izida igre ni nič novega in letošnja pandemija je v naslednje leto zamaknila že kar nekaj iger. Vendar pa bo zamik igre Halo Infinite nosil precej večje posledice, saj je bil ravno ta naslov paradni konj naslednje konzole Xbox Series X. Infinite bi moral iziti skladno s konzolo, kar bi dalo oboževalcem dejanski razlog za nakup novega produkta, ki zagotovo ne bo preveč poceni. Sedaj, ko je Infinite izginil z mize, Microsoft ni ostal samo brez ene igre, ampak dejansko Xbox Series X ob izidu ne bo ponujal nobenega naslova, ki bi pripadal samo njihovi konzoli. Dobro, imajo The Medium, začasna ekskluziva, ki bo verjetno izšla skladno s konzolo, a neka grozljivka zagotovo ni prodajalec sistemov, kot je to Halo.

Skoraj ni dvoma, da za prestavitev izida ni kriva samo koronakriza. Prvi igralni posnetek je naletel na množično neodobravanje iz strani igralcev in začela so se norčevanja iz grafične podobe igre. 343 Industries se je zavezal, da bo grafiko nadgradil, a za kaj takega pri takšnem titanskem naslovu kot je Halo potrebuješ več časa kot pa samo 3 mesece.

Da nekaj ne štima v razvoju igre je potrdil tudi znani novinar Jason Schreier. Halo Infinite je namreč tekom svojega petletnega razvoja zamenjal svojega kreativnega direktorja in projekt je dolgo časa plaval brez prave smeri. Kakor namiguje Jason, je Halo Infinitive trenutno v razvojnem peklu in ustvarjalci niso čisto prepričani, kaj želijo z igro sploh narediti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime