Xbox Series X morda izide že 5. novembra

Šokantna prestavitev igre Halo Infinite je naredila poštene valove na prihajajoči konzolni vojni, ki naj bi se začela tega decembra. Microsoft je takoj po najavi prestavitve izida hitel najaviti, da bo Xbox Series X izšel nekoliko prej, kot je bilo sprva načrtovano. Izid se bo tako zgodil že novembra, sedaj pa so nekateri viri začeli navajati že bolj točen datum izida.

Se spomnite morda naše novice o prav posebnem kontrolerju, ki je neuradno napovedal cenejšo konzolo Xbox Series S? Nekdo se je dokopal do tega krmilnika in na pakiranju je jasno zapisano, naj ne začnejo prodajati oz. kazati tega produkta pred 6. novembrom. Tako je morda to postal nov datum izida konzole, a seveda ni še nič uradno potrjeno.

Lastniki teh novih kontrolerjev so poskušali svoje izdelke registrirati na Microsoftovi podporni strani in tam so ugotovili, da bo garancija teh izdelkov potekla 5. novembra 2021. To bi pomenilo, da imajo kontrolerji točno enoletno garancijo, kar je precej veliko naključje.

Microsoft je poskušal malce ublažiti udarec Infinita in je takoj na svoji uradni strani zapisal, da se igralci lahko veselijo bolj zgodnjega datuma izida konzole, ki jo bo krasilo več kot 50 iger, ki bodo posebej optimizirane za Xbox Series X. Veliko vlogo pri konzoli bo igral tudi naročniški servis Game Pass, v katerega Microsoft polaga veliko upov. Poleg tega bo lahko Xbox Series X poganjal igre iz vseh štirih generacij X škatel, kar je seveda močno mikavna lastnost novega izdelka.

A pod vsem tem bliščem ostaja dejstvo, da Xbox Series X ob izidu ne bo ponujal nobene prave ekskluzive, zaradi katere bi se kupcu splačalo takoj kupiti novo konzolo. Poleg tega dejstvo ostaja, da Game Pass uradno ni na voljo povsod in Slovenci moramo za njegovo pridobitev uporabiti razne trike, ki niso ravno prijetna izkušnja za novo potencialno stranko. Treba se je tudi zavedati, da Microsoft sicer ima kar nekaj napovedanih ekskluziv, a vse te igre so globoko v razvoju, saj smo na Xbox konferencah dobili samo neke dražilnike, ki pa niso pokazali samega igranja.

Preklop na novo konzolo bo zagotovo čez čas postal nujen korak, a zdi se, da lahko hranite denar in ta nakup naredite tudi nekoliko kasneje v naslednjem letu. Koliko prihraniti? Ne vemo, saj 3 mesece od izida še vedno ne vemo cene in očitno Sony in Microsoft čakata, da eden od njiju naredi prvo potezo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime